Kuwé sunduk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cara tradisional kanggo masak sawetara kue empan, nggunakake areng
Areng menehi rasa sing beda kanggo kue kasebut.

A cake sunduk punika salah sawijining jinis panganan kuwe Eropah cake digawe karo lapisan saka keuangan utawa antuk giliran setor, siji ing wektu, dhateng tapered bentuke silinder puteran muntahake . Adonan dipanggang nganggo geni sing mbukak utawa oven khusus, gaya rotisserie . Umume, jajan ngidoni digandhengake karo perayaan kayata pesta pernikahan lan Natal. Icupane bisa dicelupake ing adonan sing lancip, utawa adonan bisa diwutahake utawa digulung ing ngidoni. Klompok kue iki bisa uga diwiwiti saka jaman Yunani Kuno, udakara 400 SM, nalika kue gedhe sing padha disiyapake nalika diluncurake kanggo pesta Dionysiac . [1] [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The Kürtőskalács - Similar cakes". kurtos.eu.
  2. "The Kürtőskalács - History".