Trdelník

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Manggang Trdelník

Trdelník ( Czech pronunciation: [ˈTr̩dɛlɲiːk] ; utawa arang trdlo utawa trozkol ) kalebu jinis jajan . Iki digawe saka adonan sing digulung sing dibungkus nganggo tongkat, banjur dipanggang lan dicampur karo campuran gula lan walnut.

Produksi trdelník duwe tradhisi dawa ing kutha Skalica Slowak cedhak tapel wates karo kutha Slowak Moravia Hodonín . Resep asli dimiliki ing pungkasan abad kaping 18 dening juru masak József Gvadányi, pensiunan jenderal Honggari lan penduduk Skalica. Resep asli banjur ditambah karo warga Skalica menyang bentuk pungkasan sing saiki dikenal kanthi jeneng Skalický trdelník .

Irisan saka Skalický trdelník siyap kanggo dilayani. Elinga interior kothong sing digawe kanthi manggang ing silinder.
Trdelník booth ing pasar Litoměřice .