Baumkuchen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Baumkuchen

Baumkuchen utawa "Kue Pohon" minangka kue jerman khas sing misuwur nalika pesta penting lan pesta pernikahan. Wangun kaya menara kanthi cincin sing ora rata kang dilapisi putih utawa coklat ireng. Kue iki teka saka kutha Salzwedel ing Jerman lan digawe ing taun 1820. Baumkuchen digawe saka lapisan mentega sing disusun liwat kayu ing ngarep geni. Kudu njupuk keahlian khusus kanggo mbangun 15 jinis campuran bahan sing banjur dipotong kanggo mbentuk cabang wit.

Referensi[besut | besut sumber]

 1.^ a b c d (Inggris) Guide to German Cookies, Cakes, Desserts and Confectioneries, germanfoods.org. Diakses pada 30 November 2010.