Spettekaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Spettekaka
Spettekaka cake. Taken at 70th birthday party in Osby, Sweden.jpg
JinisDessert
Panggonan asalSweden
Tlatah utawa prajaScania and Halland
Woworan pokokEggs, potato starch flour, sugar
Buku masakan: Spettekaka  Médhia: Spettekaka

Spettekaka utawa spettkaka ( spiddekaga ing asli Scanian ) minangka panganan cuci mulut lokal ing bagean kidul Swèdhen, utamane ing provinsi Scania (Skåne) nanging uga ing Halland . Iki minangka bagean penting saka warisan kuliner Scanian.[1] Jeneng kasebut tegese "jajan nalika ngidoni", lan iki nggambarake cara nyiyapake:[2] yaiku variasi Swèdhen ing kue idu kasebut .[3] Spettekaka asring disajikake disertai kopi peteng, es krim vanilla lan anggur port . Bilah hacksaw digunakake kanggo ndeleng panganan cuci mulut kanthi lembut, amarga bakal pecah utawa pecah yen piso digunakake utawa kakehan tekanan ing bilah gergaji.

Campuran sing umume kalebu endhog, tepung pati kentang lan gula digulung alon-alon menyang tusuk sate sing diputer ing geni utawa sumber panas liyane. Panganan panganan cuci mulut sing digawe garing banget. Banjur dibungkus ing kanthong plastik sing banjur ditutup supaya tetep garing. Kanggo tetep asri, kue mung kudu dibukak nalika wis dipangan. Spettekaka bisa ukuran ing endi wae, sawetara inci nganti pirang-pirang kaki lan diameteripun luwih saka sikil. Kue sing gedhe banget disajikake nganggo gergaji kubus saka jajan, nganti bisa ngadeg.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Spettkaka, a culinary specialty from Skåne
  2. Nilsson, Maia Brindley (11 June 2011). "Top ten Swedish foods to remember". The Local (Sweden). Dibukak ing 9 February 2015.
  3. Sheraton, Mimi (23 November 2009). "Spit Cake". The New Yorker. Dibukak ing 9 February 2015.