Kung Fu Panda (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kung Fu Panda
Disutradarani Mark Osborne
John Stevenson
Diprodhuseri Melissa Cobb
Ditulis déning Jonathan Aibel
Glenn Berger
Dibintangi Jack Black
Dustin Hoffman
Angelina Jolie
Lucy Liu
Seth Rogen
David Cross
Ian McShane
Jackie Chan
Dimusiki Hans Zimmer
John Powell
Sinématografi Yong Duk Jhun
Dibabar déning DreamWorks Animation
Paramount Pictures
Tanggal metu
Amérika Utara:
6 Juni 2008
Ostrali:
26 Juni 2008
Karajan Manunggal:
4 Juli 2008
Suwéné
91 menit
Basa Inggris
Rantaman 130 juta dolar AS[1]
Kalarisan Domestik:
210.495.000 dolar AS
Dunia:
526.273.783 dolar AS

Kung Fu Panda,ya iku salah sawijiné filem animasi Amérika Sarékat sing dirilis ing tanggal 6 Juni 2008. Film iki disutradarai déning Mark Osborne lan John Stevenson lan diprodhuksi déning Dream Work Animation. Sing ngisi swara ing filem animasi iki ya iku Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Lucy Liu, Seth Rogen, David Cross, Ian McShane, lan Jackie Chan.[2]

Kung Fu Panda

Dalan Carita[besut | besut sumber]

Carita iki diwiwiti ing salah sawijiné panggènan ya iku Valley of Peace, lemah gawéan ing Cina \bkuna\b sing dipanggoni kéwan antropomorfik. Po (Jack Black), pawongan Panda sing gendhut kikuk, ya iku maniak kung fu sing ngidholakaké Furious Five - Tigress (Angelina Jolie), Monkey (Jackie Chan), Mantis (Seth Rogen), Viper (Lucy Liu), lan Crane (David Cross), salah sawijiné grup kung fu sing dilatih déning Master Shifu (Dustin Hoffman kanggo nglindhungi Valley of Peace. Amarga dhèwèké makarya ing warung mangan mie duwéké bapaké ya iku Ping (James Hong, Po ora bisa nggayuh cita - citané dadi master kung fu.

Ing salah sawijiné dina, mentor Shifu, Master Oogway (Randall Duk Kim, duwé firasat yèn mantan murid Master Shifu ya iku Tai Lung (Ian McShane, arep mlayu saka kunjara lunga menyang Valley of Peace kanggo balas dendam lan njupuk Dragon Scroll (sing duwé kekuwatan sing ora winates). Shifu ngadani turnamen kung fu kanggo Furious Five supaya Oogway sing bisa nunjuk sapa sing dadi Legendary Dragon Warrior, salah sawijiné master kung fu sing patut antuk Dragon Scroll lan bisa ngalahaké Tai Lung. Dipeksa bapaké, Po gawa gerobak mie né menyang panggonan turnamen. Amarga wis ditutup, Po tetp nekat mlebu kanthi cara nalèni awaké ing kembang api supaya bisa mabur tekan panggonan turnamen. Po tiba ing tengah panggonan turnamen nalika Oogway lagi nunjuk sapa sing bakal dadi Dragon Warrior. Oogway nunjuk Po, lan ngagètaké kabèh penonton lan Master Shifu.

Master Shifu tetep ora percaya yèn Po bisa dadi Dragon Warrior, mula dhèwèké ora gelem nglatih Po, lan terus ngenyèk amarga Po ora duwé tèhnik lan dhasar kung fu. Ananging Oogway tetep njurung Po kanggo tetep latihan. Weruh yèn Tai Lung wis kabur saka kunjara, Master Shifu gelem nglatih Po. Ananging Po tetep waé kuwalahen lan durung bisa. Master Shifu golèk kepiyé carané nggawé Po supaya bisa kung fu, ya iku nganggo panganan, amarga Po senengané mangan.

Nalika Furious Five dikongkon kanggo nglawan Tai Lung dhéwékan lan nyegah supaya ora tekan Pura Jade. Po antuk Dragon Scroll saka Shifu, ananging wanci dibuka, Dragon Scroll ora ana tulisan apa - apa. Po kuciwa jebul Dragon Scroll mau ora ana tulisané. Dhèwèké lunga marani bapaké. Bapaké ngomong yèn rahasia mie né sing enak iku ora ana, ora ana bahan rahasia. Ngerti konsep iki padha karo Dragon Scrool, Po mbalik menyang Pura Jade kanggo nglawan Tai Lung sing wis tekan kono lan arep matèni Shifu. Tai Lung bisa ngerbut Dragon Scroll lan nesu amarga ora ana tulisané, dhèwèké ora mudheng konsèpé. Ing pungkasan Po bisa ngalahaké Tai Lung nganggo aji - aji Wuxi Finger Hold. Po antuk pujian saka warga lan antuk pakurmatan saka Furious five Po minangka master kung fu kang sajati.[3]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Aktor Swara minangka Kéwan
Jack Black Po Panda raksasa
Dustin Hoffman Master Shifu Panda abang
Angelina Jolie Tigress Harimau
Jackie Chan Monkey Golden Langur
Lucy Liu Viper Green Tree Viper
David Cross Crane Red-crowned Crane
Seth Rogen Mantis Walang Kadung
Ian McShane Tai Lung Macan tutul salju
Dan Fogler Zeng Banyak
Randall Duk Kim Grand Master Oogway Kura-kura
James Hong Mr. Ping Banyak
Michael Clarke Duncan Commander Vachir Warak jawa

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Kung Fu Panda". The Numbers. Dijupuk 2008-06-11. 
  2. ^ Fu Panda.htm(dipunundhuh tanggal 17 November 2012)
  3. ^ Fu Panda.htm(dipunundhuh tanggal 17 November 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]