Kukis kripik soklat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chocolate chip cookie
2ChocolateChipCookies.jpg
Two chocolate chip cookies
AjanganDessert or snack
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaWhitman, Massachusetts
DigawéRuth Graves Wakefield, Toll House Inn
Woworan pokokFlour, sugar, brown sugar, butter or margarine, chocolate chips, eggs, vanilla, baking soda, salt
VariasiMultiple, including adding nuts, oatmeal, peanut butter
Buku masakan: Chocolate chip cookie  Médhia: Chocolate chip cookie
Tampilan jarak cedhak sing nuduhake tekstur cookie chip coklat
Cookie chip coklat nganggo adonan coklat, disiram karo gula bubuk lan dipasang karo susu.

Cookie chip coklat minangka cookie drop sing asale saka Amerika Serikat lan duwe chip coklat utawa potongan coklat minangka bahan sing bisa dibedakake. Taun 1938, Ruth Graves Wakefield ditambahaké disigar munggah bit saka Nestlé semi-manis coklat garis menyang cookie.

Resep tradisional diwiwiti karo adonan sing digawe glepung, mentega, coklat lan gula putih, keripik coklat semi-manis, endhog, lan vanila . Variasi ing resep bisa nambah jinis coklat liyane, uga bahan tambahan kaya ta kacang utawa gandum . Uga ana versi vegan kanthi substitusi bahan sing dibutuhake, kaya ta chip coklat vegan, margarin vegan, pengganti endhog, lan liya-liyane. Cookie chip coklat coklat nggunakake adonan sing dibumbui karo coklat utawa bubuk coklat, sadurunge chip coklat dicampur. Variasi resep iki asring diarani cookie chip coklat ' dobel ' utawa ' telung ', gumantung saka kombinasi jinis adonan lan coklat.