Krotoszyn

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Krotoszyn
Obraz 014 Krotoszyn m.jpg
Lambang Krotoszyn
POL Krotoszyn map.svg
Lokasi Krotoszyn
gendéra Krotoszyn
Krotoszyn herb.svg
Katrangan cekak
Provinsi: ...
Jembar: ... km²
Padunung: ... jiwa
Pelat nomor kendaran motor: ...
Alamat
balé kutha:
...
... Krotoszyn
Situs wèb resmi:
Pulitik
Walikutha: ...

Krotoszyn (Jerman Krotoschin) iku sawijining kutha ing Polandia Tengah. Kutha iki nduwé padunung 30.010 jiwa pendhudhuk ing taun 2005. Uda didadekake bagean Provinsi Polandia Besar wiwit 1999; sadurungé mlebu ing Provinsi Kalisz saka taun 1975 kanthi 1998.

Ing Mangsa Jerman, kutha iki ana ing provinsi Posen, Prusia, 50 km (32 mil) tenggara Posen. Ing bidang tukan-tinuku pari lan bibit uga markas Grupa Mahle kang dumunung ana ing nagara iki. Kastil Krotoszyn ialah kutha krajan kepangeranan mediatize kang katat wiwit taun 1819 ing njawa lemah mahkota Prusia lan dianugrahake déning pangeran saka Thurn lan Taxis minangka ngantikake kakuasan lan tata pinata sistem pos Prusia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. This article incorporates text from the Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, a publication now in the public domain.
  2. Daftar Populasi dari Mongabay


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krotoszyn&oldid=1012782"