Konggrès Basa Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Konggrès Basa Indonésia ya iku prastawa rutin 5 tahunan kang dipandhegani déning pamaréntah Indonésia lan dirawuhi praktisi Budaya, Sastra Indonésia kanggo ngrembug babagan Basa Indonésia. Kaping sapisan dianakna ing kutha Sala taun 1938. Prastawa iki wiwitane namung kanggo mengeti dina Sumpah Pemuda sing wis kelakon ing taun 1928, nanging saklanjute acara iki dadi ajang kanggo mbahas giyaran Basa lan Sastra Indonésia.

Gambar:KongresBasaIndonésia6.jpg
Suasana Konggrès Basa Indonésia ke VI di Hotèl Indonésia Jakarta

Sajarah Konggrès Basa Indonésia[besut | besut sumber]

  • Konggrès Basa Indonésia I ing Sala, Jawa Tengah, Oktober 1938
  • Konggrès Basa Indonésia II ing Medan, Sumatera Utara, 28 Oktober - 1 November 1954
  • Konggrès Basa Indonésia III ing Jakarta, November 1978
  • Konggrès Basa Indonésia IV ing Jakarta, 21 s.d. 26 November 1983.
  • Konggrès Basa Indonésia V ing Jakarta, 27 Oktober s.d. 3 November 1988
  • Konggrès Basa Indonésia VI ing Jakarta, 28 Oktober – 2 November 1993 [1][2]
  • Konggrès Basa Indonésia VII, Jakarta, 26-30 Oktober 1998[3]
  • Konggrès Basa Indonésia VIII, Jakarta, 14-17 Oktober 2003[4][5]
  • Konggrès Basa Indonésia IX, Jakarta, 28 Oktober-1 November 2008 [6]

Dudutan-putusan wigati[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]