Sumpah Pemuda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Museyum Sumpah Pemuda

Janjining/Prasetyaning Para Mudha (Basa Indonésia: Sumpah Pemuda) iku kedadéyan sajarah ing Indonésia minangka bukti yèn ing tanggal 28 oktober 1928 Bangsa Indonésia wis ana lan nyawiji. Prastawa sing nadhani anané kedadéyan iki ya iku Konggres Pemuda sing dirawuhi wakil-wakil saka organisasi pemuda sing ana wektu semana, kayata Jong Java, Jong Ambon, Jong Celebes, Jong Batak, Jong Sumatranen Bond, Jong Islamieten Bond, Sekar Rukun, PPPI, Pemuda Kaum Betawi, lan liya liyané.

Prasetyaning Para Mudha[sunting | besut sumber]

  1. Kawula putra lan putri Indhonesia, mituhu hangrungkebi wutah getih kang sawiji, bumi Indhonesia
  2. Kawula putra lan putri Indhonesia, mituhu abebangsa kang sawiji, bangsa Indhonesia
  3. Kawula putra lan putri Indhonesia, mangurmati basa kang manunggal, basa Indhonesia

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumpah_Pemuda&oldid=1051683"