Sumpah Pemuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Museyum Sumpah Pemuda

Janjining/Prasetyaning Para Mudha (Indonésia: Sumpah Pemuda) iku kadadéan sajarah ing Indonésia minangka bukti yèn ing tanggal 28 Oktober 1928 Bangsa Indonésia wis ana lan nyawiji. Prastawa sing nadhani anané kadadéan iki ya iku Konggrès Pamudha kang ditekani para wakil saka organisasi nom-noman nalika wektu semana, kaya ta Jong Java, Jong Ambon, Jong Celebes, Jong Batak, Jong Sumatranen Bond, Jong Islamieten Bond, Sekar Rukun, PPPI, Pemuda Kaum Betawi, lan liya-liyané.

Prasetyaning Para Mudha[besut | besut sumber]

  1. Kawula putra lan putri Indhonésia, mituhu hangrungkebi wutah getih kang sawiji, bumi Indhonésia
  2. Kawula putra lan putri Indhonésia, mituhu abebangsa kang sawiji, bangsa Indhonésia
  3. Kawula putra lan putri Indhonésia, mangurmati basa kang manunggal, basa Indhonésia

Pranala njaba[besut | besut sumber]