Menyang kontèn

Supataning Pinianom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Paruhunan Supataning Pinianom

Supataning Pinianom (Indonésia: Sumpah Pemuda) iku kadadéan sajarah ing Indonésia minangka bukti yèn ing tanggal 28 Oktober 1928 Bangsa Indonésia wis ana lan nyawiji. Prastawa sing nadhani anané kadadéan iki ya iku Konggrès Pamudha kang ditekani para wakil saka organisasi nom-noman nalika wektu semana, kaya ta Jong Java, Jong Ambon, Jong Celebes, Jong Batak, Jong Sumatranen Bond, Jong Islamieten Bond, Sekar Rukun, PPPI, Pemuda Kaum Betawi, lan liya-liyané.

Supataning Pinianom

[besut | besut sumber]
  1. Kami putra lan putri Indhonésiyah angaku angrungkebi wutah getih kang sawiji, bumi Indhonésiyah.
  2. Kami putra lan putri Indhonésiyah angaku mawangsa kang sawiji, wangsa Indhonésiyah.
  3. Kami putra lan putri Indhonésiyah amikul basa panyawiji, basa Indhonésiyah.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]