Kogel mogel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kogel mogel
Kogel mogel.JPG
A dish of creamy homemade Kogel mogel
Jeneng liyanéGogol-mogol, gogle-mogle
AjanganDessert
Panggonan asalJewish communities of Central and Eastern Europe
Hawa ajanganChilled or room temperature
Woworan pokokEgg yolks, sugar
Variasiadd orange juice for a taste similar to an Orange Julius
Buku masakan: Kogel mogel  Médhia: Kogel mogel

Kögel Mogel ( Yiddish gogl-mogl ; basa Polandia: Kogel mogel  ; Norwegian  ; Jerman: Zuckerei  ; Rusia: Гоголь-моголь Gogol-mogol) iku sawijining endhog -based krasan dessert populer ing Central lan Eastern Europe, uga ing Caucasus . Iki digawe saka kuning telur, gula, lan rasa kaya madu, vanilla, koko utawa rum, padha karo eggnog utawa zabaione . Ing bentuk klasik, disajikake rada adhem utawa suhu kamar. Dadi panas utawa panas, iku dianggep obat ing omah kanggo lara tenggorokan. Variasi kalebu susu, madu lan soda . [1] [2]Kogel mogel dadi misuwur kanthi jeneng kasebut dening komunitas Yahudi abad kaping 17 ing Eropa Tengah . Iki bisa uga ana ing kode ukum Yahudi sing diarani Shulchan Arukh sing diidini nganggo sirup manis lan / utawa endhog mentah ing Shabbat supaya swarane luwih kepenak.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Prevention, Alternative Health, Bubbes Remedies, Jewish Genetic Diseases, Jewish Medical Ethics
  2. Petrosian, Irina; David Underwood (2006). Armenian Food: Fact, Fiction & Folklore. Bloomington, Indiana: Yerkir Publishing. p. 243. ISBN 978-1-4116-9865-9. OCLC 70219314.