Menyang kontèn

Zabaione

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Zabaglione
A glass of zabaglione
Jeneng liyanéZabaglione, zabajone, sabayon
AjanganDessert
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaPiedmont[1]
Woworan pokokEgg yolks, sugar, a sweet wine
Buku masakan: Zabaglione  Médhia: Zabaglione

Zabaione ( palafalan jroning basa Italia: [dzabaˈjoːne] ) utawa zabaglione ( UK /ˌzæbəlˈjni/, US /ˌzɑːb-/, palafalan jroning basa Italia: [dzabaʎˈʎoːne] ) minangka panganan mulut saka Italia, utawa kadang wedang, digawe karo kuning telur, gula, lan anggur legi (umume anggur Mosato d'Asti utawa Marsala ). [2] Sawetara versi resep ngemot semangat kayata cognac . Ing versi dessert punika cahya custard, ngalahake kanggo incorporate jumlah gedhe saka udhara. Wiwit taun 1960an, ing restoran ing wilayah Amerika Serikat kanthi populasi Italia sing akeh, zabaione biasane disedhiyakake karo stroberi, blueberry, peach, lan liya-liyane kanthi coupe sampanye . [3] Ing Prancis, diarani sabayon, dene jeneng Italia yaiku zabaione utawa zabaglione (utawa zabajone, ejaan kuno).Panganan panganan cuci mulut misuwur ing Argentina lan Uruguay, sing diarani sambayón (saka sambajon Piedmontese ) lan minangka rasa es krim sing populer. Ing Kolombia, jeneng kasebut sabajón . Ing Venezuela uga ana minuman panganan cuci mulut adhedhasar endhog sing diarani ponche crema . Iki mung dikonsumsi meh ing Natal.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archive copy" (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2020-02-05. Dibukak ing 2020-11-01.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  2. McGee, Harold (2007). On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen (édhisi ka-Illustrated). Simon and Schuster. kc. 113–115. ISBN 978-1-4165-5637-4. Dibukak ing 27 November 2016.
  3. Foster, John (2 September 2016). "Chef Foster: Hard to Pronounce Treats Offer a Pleasant Surprise with Seasonal Ingredients Added". North Kentucky Tribune. Diarsip saka sing asli ing 28 November 2016. Dibukak ing 27 November 2016.