Khalil Gibran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Khalil Gibran
Khalil Gibran.jpg

Lair Gibrān Khalīl Gibrān bin Mikhā'īl bin Sa'ad
6 Januari 1883
Bsharri, Mount Lebanon Mutasarrifate, [[Ottoman

Syria]] (samenika Lebanon)

Pati 10 April 1931 (umur 48)
New York, Amérika Sarékat
Pakaryan Penyair
Pelukis
Pemahat
Penulis
Filsuf
Pakar teologi
Seniman seni rupa
Bangsa Lebanon Amérika
Genre Sastra puisi
Parabel
Criyos cekak
Gerakan Mahjar
New York Pen League
Karya misuwur karya(s) The Prophet

Khalil Gibran (miyos kanthi asma Gibran Khalil Gibran, basa Arab: جبران خليل جبران, dipunlairaken ing Lebanon, 6 Januari 1883 – surud ing New York City, Amérika Sarékat, 10 April 1931 kanthi umur 48 taun) inggih menika satunggalipun seniman, penyair, lan panyerat Lebanon Amérika.[1] Panjenenganipun miyos ing Lebanon (nalika wekdal semanten mlebet wewengkon Provinsi Suriah ing Khilafah Turki Utsmani) lan dangu gesang ing negari Amérika Sarékat.[1]

Wekdal alitipun[sunting | Owah sumber]

Khalil Gibran miyos ing Basyari, Lebanon saking kulawarga katulik-maronit.[2] Basyari piyambak kalebet wewengkon ingkang asring wonten lindhu, bledhèg, lan badhè.[2] Boten gumun menawi sampun wiwit alitipun, paningalipun Gibran sampun kulinten ningali fénoména-fénoména alam kasebat.[2] Babagan menika ingkang ing wekdal salajengipun kathah "ngisi" seratan-seratanipun.[2]

Nalika yuswanipun nembé 10 taun, kaliyan ibu lan kalih sadhèrèkipun, Gibran boyongan (pindhah) dhateng Boston, Massachusetts, Amérika Sarékat.[2] Nembé tigang taun ing Amérika Sarékat, Gibran kondur malih dhateng Beirut. Ing Beirut, Gibran sinau ing College de la Sagasse sekolah inggil Katulik-Maronit wiwit taun 1899 ngantos dumugi taun 1902.[2] Gibran tindak malih dhateng Boston nalika yuswa 19 taun.[2]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b (id)Biografi dan Profil Kahlil Gibran dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)Biografi Kahlil Gibran (1883-1931) dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Khalil_Gibran&oldid=948839"