Khalil Gibran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Khalil Gibran
Khalil Gibran.jpg
Pakarya Penyair
Pelukis
Pemahat
Penulis
Filsuf
Pakar teologi
Seniman seni rupa
Bangsa Lebanon Amérika
Gènre puisi
Parabel
Criyos cekak
Obahan sastra Mahjar
New York Pen League
Karya gedhé The Prophet

Khalil Gibran (miyos kanthi asma Gibran Khalil Gibran, basa Arab: جبران خليل جبران, lair ing Lebanon, 6 Januari 1883 – pati di New York City, Amérika Sarékat, 10 April 1931 ing yuswa 48 taun) inggih punika satunggalipun seniman, penyair, lan panyerat Lebanon Amérika.[1] Panjenenganipun miyos ing Lebanon (nalika wekdal semanten mlebet wewengkon Provinsi Suriah ing Khilafah Turki Utsmani) lan dangu gesang ing negari Amérika Sarékat.[1]

Wekdal alitipun[besut | besut sumber]

Khalil Gibran miyos ing Basyari, Lebanon saking kulawarga katulik-maronit.[2] Basyari piyambak kalebet wewengkon ingkang asring wonten lindhu, bledhèg, lan badhè.[2] Boten gumun menawi sampun wiwit alitipun, paningalipun Gibran sampun kulinten ningali fénoména-fénoména alam kasebat.[2] Babagan punika ingkang ing wekdal salajengipun kathah "ngisi" seratan-seratanipun.[2]

Nalika yuswanipun nembé 10 taun, kaliyan ibu lan kalih sadhèrèkipun, Gibran boyongan (pindhah) dhateng Boston, Massachusetts, Amérika Sarékat.[2] Nembé tigang taun ing Amérika Sarékat, Gibran kondur malih dhateng Beirut. Ing Beirut, Gibran sinau ing College de la Sagasse sekolah inggil Katulik-Maronit wiwit taun 1899 ngantos dumugi taun 1902.[2] Gibran tindak malih dhateng Boston nalika yuswa 19 taun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Biografi dan Profil Kahlil Gibran dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)Biografi Kahlil Gibran (1883-1931) dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Khalil_Gibran&oldid=983332"