Khalil Gibran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Khalil Gibran
Khalil Gibran.jpg
PakaryaPenyair
Pelukis
Pemahat
Penulis
Filsuf
Pakar teologi
Seniman seni rupa
BangsaLebanon Amérika
Gènrepuisi
Parabel
Criyos cekak
Obahan sastraMahjar
New York Pen League
Karya gedhéThe Prophet

Khalil Gibran (miyos kanthi asma Gibran Khalil Gibran, basa Arab: جبران خليل جبران, lair ing Lebanon, 6 Januari 1883 – pati ing New York City, Amérikah Sarékat, 10 April 1931 ing umur 48 taun) inggih punika satunggalipun seniman, penyair, lan panyerat Lebanon Amérika.[1] Panjenenganipun miyos ing Lebanon (nalika wekdal semanten mlebet wewengkon Provinsi Suriah ing Khilafah Turki Utsmani) lan dangu gesang ing nagari Amérikah Sarékat.[1]

Wekdal alitipun[besut | besut sumber]

Khalil Gibran miyos ing Basyari, Lebanon saking kulawarga katulik-maronit.[2] Basyari piyambak kalebet wewengkon ingkang asring wonten lindhu, bledhèg, lan badhé.[2] Boten gumun manawi sampun wiwit alitipun, paningalipun Gibran sampun kulinten ningali fénoména-fénoména alam wau.[2] Babagan punika ingkang ing wekdal salajengipun kathah "ngisi" seratan-seratanipun.[2]

Nalika yuswanipun nembé 10 taun, kaliyan ibu lan kalih sadhèrèkipun, Gibran boyongan (pindhah) dhateng Boston, Massachusetts, Amérikah Sarékat.[2] Nembé tigang taun ing Amérikah Sarékat, Gibran kondur malih dhateng Beirut. Ing Beirut, Gibran sinau ing College de la Sagasse sekolah inggil Katulik-Maronit wiwit taun 1899 ngantos dumugi taun 1902.[2] Gibran tindak malih dhateng Boston nalika yuswa 19 taun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Biografi dan Profil Kahlil Gibran dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g Biografi Kahlil Gibran (1883-1931) dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]