Kenny Rogers

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kenny Rogers
KennyRogers0042.JPG
Kenny Rogers, konser ndhik aula Chumash Casino Resort, Santa Ynez, California, 27 September 2006.
Pratélan latar wuri
Jeneng lairKenneth Ray[1] Rogers
SakaHouston, Texas, Amérikah Sarékat
Génrecountry pop, musik country
Pakaryanpenyanyi/kang ngréka lagu, pemeran, prodhuser rekaman
Pirantivokal, gitar, gitar, harmonika
Mangsa akarya1958-sekarang
LabèlCue Records, Carlton Records, Mercury Records, United Artists Records, RCA Records, Reprise Records, Giant Records, Atlantic Records, Curb Records, Dreamcatcher, Capitol Nashville, WEA
Sing magepokanNew Christy Minstrels, The First Edition, Glen Campbell, Dolly Parton, Dottie West
Sana jaringanwww.kennyrogers.com

Kenneth Ray[1] "Kenny" Rogers (lair ing Houston, 21 Agustus 1938; umur 81 taun) ya iku penyanyi musik country Amérikah Sarékat kang ngerangkep dadi kang ngréka lagu, fotografer, prodhuser rekaman, aktor, lan pengusaha.

Wis atusan paghargian ndhik babagan misik lan djalmo manungsa kang diéntukné, uga panghargian teka Academy of Country Music, Country Music Association lan American Music Awards sarta Grammy Awards. Jajak penemu USA Today lan People milih Kenny Rogers dadi Penyanyi Favorit ing salawas-lawase.[2]

Kenny Rogers asring akting ndhik layar amba lan filem serial televisi, kalebu peran utama ndhik serial Kenny Rogers as The Gambler lan MacShayne.[3]

Kenny Rogers kuwi anak kepapat teka 7 tunggal. Bapaké ya iku tukang kayu kang jenengé Floyd Rogers lan ibuné Lucille ya iku perawat. Rogers lulus teka Sekolah Menengah Atas Jefferson Davis ndhik Houston. Miturut akta lahiré, jeneng tengahé ya iku Ray lan jenengé asring ditulis ndhik kreditasi filem dadi Kenneth Ray Rogers.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b menurut A&E Biography special
  2. "Kenny Rogers - Fast Facts". About.com. Dijupuk 2009-07-11. 
  3. IMDB.com : Kenny Rogers