Menyang kontèn

Kedjenou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Varian Kedjenou, disiapake karo escargot, okra lan jajanan puff

Kedjenou (uga dikenal minangka poulet Kedjenou lan Kedjenou de Poulet ) [1] minangka rebus pedhes sing dimasak alon-alon ing kanari sing ditutup (pot terra-cotta ) ing geni utawa areng lan disiapake karo pitik utawa guinea hen lan sayuran. [2] Iki minangka panganan tradisional lan populer ing masakan Côte d'Ivoire . [3]

Cara nyiyapake kanggo rebus beda-beda. Kadhangkala, sithik cairan utawa tambahan ora digunakake kanggo nyiyapake, saéngga daging bisa masak ing jus dhewe, sing lembut daging lan konsentrasi rasa bahan kasebut. [4] Kadhangkala, sajian kasebut dimasak nganggo godhong gedhang sing dibungkus lan ditutup sing dilebokake ing ngisor areng. [5] Ing Côte d'Ivoire, panganan kasebut umume disajikake karo Attiéké, sajian sisih digawe saka singkong parut.

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (October 2015)">perlu rujukan</span> ]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Auzias, Dominique; Labourdette, Jean-Paul (2008). Côte d'Ivoire (ing basa Prancis). Petit Futé. kc. 116. ISBN 978-2746924086. Dibukak ing 15 October 2012.
  2. Harris, Jessica B. (1998). "Kedjenou". The Africa Cookbook. Simon & Schuster. kc. 237. Dibukak ing 15 October 2012.
  3. Jacob, Jeanne; Ashkenazi, Michael (2007). The World Cookbook for Students. Volume 1, Afghaninstan to Cook Islands. Greenwood Publishing Group. kc. 8. ISBN 978-0313334559. Dibukak ing 15 October 2012.
  4. Harris, Jessica B. (1998). "Kedjenou". The Africa Cookbook. Simon & Schuster. kc. 237. Dibukak ing 15 October 2012.
  5. Sheehan, Patricia; Ong, Jacqueline (2010). Côte D'Ivoire. Marshall Cavendish. kc. 130. ISBN 978-0761448549. Dibukak ing 15 October 2012.