Kebon Botani Ballarat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kebon Botani Ballarat
Ballarat botanics statuary pavillion.jpg
Informasi Umum
Panggon Ballarat, Victoria, Australia
Koordinat 37°32′48″S 143°49′20″E / 37.54667°S 143.82222°E / -37.54667; 143.82222
Taun madeg 1857
Dioperasiaké Pamaréntah kutha Ballarat
Status -

Kebon Botani Ballarat iku sawijining kebon botani sing dumunung ana ing pérangan kulon pasisir saka papan wisata Tlaga Wendouree, ing Ballarat, Victoria, Australia, sing duwé jembar 40 hektar lan dipébrang dadi 3 laladan yang béda-béda. Pérangan tengahée njupuk modhèe éra jaman Victorian. Bagéin liyané ya iku taman kabuka sing kerep dikenal kanthi jejuluk North dan South Gardens. Kebon iki lagi baé ngrayakake ambal warsa sing kaping 150 taun utawa sing dikenal kanthi istilah sesquicentenary, ing taun 2007.[1]

Kebon iki uga duwé konservasi omah kaca sing gedhé, monumèn Perang Donya II lan sawijining paviliun sing isi reca-reca paninggalan jaman biyèdn. Laladan konservasi iku, uga dadi omah saka kolèksi reca-reca Stoddart, sing sadurungé kasebar ing kebon lan nembéb dikumpulaké ing sajeronéd ruangan mirunggan ing taun 1980an kanggo ngindari tindakan-tindakan sing ngrusak (vandalisme).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Perayaan ambal warsa Kebon Botani iki sing kaping 150 taun. 28 September 2007. Stasiun Tipi ABC (Australian Broadcasting Corporation) Ballarat.