Karang Malang Gedhé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Karang Malang Gedhé
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Karang Penghalang Besar lepas pasisir Queensland
Jinis Natural
Wewaton vii, viii, ix, x
Rujukan 154
Tlatah UNESCO Asia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti 1981 (Sési 5th)

Karang Malang Gedhé (Ning Basa Inggris: Great Barrier Reef) ya iku nglumpuk terumbu karang sing paling gedhé ning donya, kurang luwih cacahe 300 karang lan 900 pulo, sing dawane 2.600 km.[1] Papan panggome ning Segara Koral, Pasisirne Queensland ning sisih kulon segara Australia. Panggonan Karang sing paling Gedhé iku kalebu sing di rumati saka Taman Karang malang gedhé (Great Barrier Reef Marine Park).[1] Karang Penghalang Besar (KPB) bisa ditonton saka njaba awang-awang lan kadang kala bisa kasebut organisme tunggal sing paling gedhé ning donya.[2] Ning kasunyatane, iku kabentuk saka yutanan organisme cilik-cilik, sing luwih misuwur kanggo jeneng polip koral (coral polyp).[2] KPB kapilih kanggo dadi salah sawijining Situs Warisan Donya UNESCO ning taun 1981.[2] Sugehe biodiversitasnya, banyune sing katon anget lan bening, sarta cerakke saka fasilitias utawa piranti ngapung sing kasebut live aboards, nggawe karang iki dadi panuju wisata sing misuwur, utamane kanggo para penyelam scuba.[2] akèh kutha lan dalan ning pesisir pasisir iki Queensland sing nawarke wisata segara ning karang saben dinane.[2] Sapirangan pulo kontinental uga wis maleh fungsine dadi resor.[2]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b [1] (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f [2] (diakses tanggal 15 Juli 2011)