Kanton Ticino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Repubblica e Cantone del Ticino
Lambang Kanton Ticino
Peta Swiss nuduhaké Kanton Ticino
Ibu kutha Bellinzona
Wilayah 2812 km² (Peringkat 5th)
Titik paling dhuwur Adula (Rheinwaldhorn) 3402 m
Cacah pedunung (2006) 324,851 (Peringkat 8th)
116 /km²
Bergabung 1803
Singkatan TI
Basa Italia
Eksekutif Consiglio di Stato (5)
Legislatif Gran Consiglio (90)
Kuthamadya 195 buah
Distrik 8 distretti
Situs resmi www.TI.ch
Peta Kanton Ticino

Ticino utawi Kanton Ticino (basa Jerman, basa Prancis, lan basa Romansh: Tessin) inggih punika salah satunggaling kanton ing Swiss ingkang ngadahi jembar wewengkon 2.812 km² ugi populasi 319.800 jiwa (2004) Ibu kutha Ticino inggih punika Bellinzona. Mituru asal-usulipun nama Ticino kaasal saking Lepen Ticino. Ticino ugi kagolong dados salah saunggalipun kanton ing Swiss ingkang ndadosake Italia minangka saunggalipun basa resmi.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

185 kanton ing Ticino:

Bellinzona[besut | besut sumber]

Locarno[besut | besut sumber]

Vallemaggia[besut | besut sumber]

Lugano[besut | besut sumber]

(Valle di) Blenio[besut | besut sumber]

(Val) Leventina[besut | besut sumber]

Riviera[besut | besut sumber]

Mendrisio[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kanton Ticino ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_Ticino&oldid=980824"