Kanton Schwyz

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kanton Schwyz
Schwytz-coat of arms.svg
Kanton Schwyz
Lambang

Peta Kanton Schwyz

Map of Canton Schwyz.png
Nagara Swiss
Kutha krajan Schwyz (kutha)
Wiyaripun 908 km²
Titik paling inggil Bös Fulen 2802 meter
Cacahipun Padunung
 - Taun 2006:

138.832 (153 /km²)
Gabung kalih Swiss taun 1291[1]
Wiyaripun 908 km² [1]
Cekakan SZ
Basa Basa Jerman[1]
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Kantonsrat (100)
Kuthamadya 30 iji
Dhistrik 6 Bezirke
Situs resmi Web Kanton Schwyz].[2]

Kanton Schwyz inggih punika salah satunggaling kanton ing nagara Swiss.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ewunan taun kapengker, sampun wonten tiyang ingkang manggén lan gesang ing wewengkon Kanton Schwyz.[3] Pamukiman paling ageng dipunpanggihi ing satunggaling wewengkon ingkang naminipun laladan Freienbach-Hurden.[3] Miturut panaliten nedahaken bilih tiyang asli Schwyz manggen ing Freienbach-Hurden 5000 taun kapengker.[3] Piranti-piranti ingkang dipunangge kadamel saking watu, lan prunggu.[3]

Suku Alemanii, satunggaling suku ingkang wonten ing kanton punika, sampun manggen awit 1400 taun kapengker lan nepangaken cara gesang lan cara ékonomi ing Kanton Schwyz.[3]

Populasi padunung saya kathah lan tiyang Kristen angsal jatah siti lan wangunan greja ing Tuggen lan Schwyz ing abad 7 lan 8. Pamukiman tiyang wekdal semanten ing sacaketing Danau Zurich lan Paredèn Schwyz lan Arth.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (de)about.ch. "Information about the Kanton Schwyz". about.ch. Retrieved 26 April.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ (de)sz.ch. "Kanton Schwyz". sz.ch. Retrieved 26 April.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)
  3. ^ a b c d e (en)sz.ch. "A brief history (Kanton Schwyz)". sz.ch. Retrieved 26 April.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_Schwyz&oldid=1015373"