Kanton Jenéwa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Genève
Lambang Kanton Jenéwa
Peta Swiss nuduhaké Kanton Jenéwa
Ibu kutha Jenéwa
Wilayah 282 km² (Peringkat ka-21)
Titik paling dhuwur Les Arales 516 m
Cacah pedunung (2007) 447.584 (Peringkat ka-6)
1587 /km²
Bergabung 1815
Singkatan GE
Basa Prancis
Eksekutif Conseil d'Etat (7)
Legislatif Grand Conseil (100)
Kuthamadya 45 buah
Distrik ora ana
Situs resmi www.GE.ch
Peta Kanton Jenéwa

Kanton Jenéwa (basa Prancis: Genève, basa Jerman: Genf, basa Italia: Ginevra, basa Romansh: Genevra, basa Francoprovencal: Geneva) iku sawijining kanton ing Swiss sing wiyar wilayahé 282 km² lan populasiné 438.483 jiwa (2003). Ibukuthané yaiku Jenéwa.

Kanton sing ana ing paling kulon ing Swiss iki nuturaké basa Prancis minangka basa resmi.

Kuthamadya[sunting | sunting sumber]

Jenéwa ora duwé distrik administratif apa waé. Ana 45 kuthamadya ing kanton iki:

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_Jenéwa&oldid=843563"