Kanton Jenéwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Genève
Lambang Kanton Jenéwa
Peta Swiss nuduhaké Kanton Jenéwa
Ibu kutha Jenéwa
Wilayah 282 km² (Peringkat ka-21)
Titik paling dhuwur Les Arales 516 m
Cacah pedunung (2007) 447.584 (Peringkat ka-6)
1587 /km²
Bergabung 1815
Singkatan GE
Basa Prancis
Eksekutif Conseil d'Etat (7)
Legislatif Grand Conseil (100)
Kuthamadya 45 buah
Distrik ora ana
Situs resmi www.GE.ch
Peta Kanton Jenéwa

Kanton Jenéwa (basa Prancis: Genève, basa Jerman: Genf, basa Italia: Ginevra, basa Romansh: Genevra, basa Francoprovencal: Geneva) iku sawijining kanton ing Swiss sing wiyar wewengkoné 282 km² lan populasiné 438.483 jiwa (2003). Kutha krajané ya iku Jenéwa.

Kanton sing ana ing paling kulon ing Swiss iki nuturaké basa Prancis minangka basa resmi.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Jenéwa ora duwé distrik administratif apa waé. Ana 45 kuthamadya ing kanton iki:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_Jenéwa&oldid=973671"