Kanker payudara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kanker payudara
Classification and external resources
Mamogram nuduhaké sawijining payudara néormal (kiwa) lan payudara mawa kanker (tengen).
ICD-10ICD-10 Chapter C|C50
ICD-9174-175,V10.3
OMIM114480
DiseasesDB1598
MedlinePlus000913
eMedicinemed/2808 med/3287 radhio/115 plastic/521
MeSHD001943

Kanker payudara iku kanker ing jaringan payudara. Iki wujud jinis kanker paling umum kang ditandhang kaum wanita. Kaum priya uga bisa kaserang kanker payudara, sanajan kamungelané luwih cilik tinimbang wanita. Pangobatan kang paling umum ya iku kanthi pambedhahan lan yèn perlu diterusaké mawa kemoterapi uga radiasi. Lelara kanker iku bisa kadadéan amarga pola panguripan kang kurang séhat.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks Sexual Health gadhah kaca kanthi sesirah