Kamus Jawa Kuna-Indonésia (Zoetmulder)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kamus Jawa Kuna-Indonésia
160px
Samak versi basa Indonésia
PanganggitP.J. Zoetmulder
Sesirah asli'Old Javanese-English Dictionary'
PamertalDarusuprapta dan Sumarti Suprayitna
NagaraNèderlan
BasaIndonésia
SubyèkSastra Jawa Kuna
GènreKamus
PangecapanGramedia Pustaka Utama
Kala babar
1995
Kala babar
basa Inggris
1982
Jinis saranaKertas
ISBN979-605-346-4

Kamus Jawa Kuna-Indonésia punika wangun bausastra basa Jawa Kuna ingkang diusung utawi diupayakake déning panjenengané P.J. Zoetmulder minangka saged kababar ing Indonésia taun 1995. Bausastra punika minangka piñjarwa sajeroning basa Indonesia minangka gagrag basa Inggris kanthi irah-irahan Old Javanese-English Dictionary lan dipunbabarake ing taun 1982. Bausastra punika ngandhut lêlêbon kirang langkung 25.000.

Latar mburi[besut | besut sumber]

Zoetmulder ing taun 1950-an dipuntawisi nyisihake wekdal kanggé mucal wonten ing Mimbar Jawa-Kuna, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta.Ing mangsa punika panjenenganipun taksih gadah kakirangan ing babagan bausastra Jawa-Kuna. Wusananipun panjenenganipun kersa miwiti nyusun bausastra punika. Pinyusuning bausastra Jawa-Kuna mbetahake wekdal kanthi titiwanci 30 taun nembé saged dipunrampungaken sanajan dèrèng pepak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]