Kamus Jawa Kuna-Indonésia (Zoetmulder)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kamus Jawa Kuna-Indonésia
160px
Samak versi basa Indonésia
Panganggit P.J. Zoetmulder
Sesirah asli 'Old Javanese-English Dictionary'
Pamertal Darusuprapta dan Sumarti Suprayitna
Nagara Nèderlan
Basa Indonésia
Subyèk Sastra Jawa Kuna
Gènre Kamus
Pangecapan Gramedia Pustaka Utama
Kala babar
1995
Kala babar
basa Inggris
1982
Jinis sarana Kertas
ISBN 979-605-346-4

Kamus Jawa Kuna-Indonésia punika wangun kamus basa Jawa Kuna ingkang diusung utawi diusahakake déning panjenengané P.J. Zoetmulder minangka saged kababar utawi terbit ing Indonésia taun 1995. Kamus punika minangka panterjemahan sajeroning basa Indonesia minangka versi basa Inggris kanthi judhul Old Javanese-English Dictionary lan dipunterbitake ing taun 1982. Kamus punika ngandhut entri kirang langkung 25.000.

Latar mburi[besut | besut sumber]

Zoetmulder ing taun 1950-an dipuntawisi ngeluangake wekdal kanggé mucal wonten ing Mimbar Jawa-Kuna, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta.Ing mangsa punika panjenenganipun taksih gadah kakirangan ing babagan kamus Jawa-Kuna. Wusananipun panjenenganipun kersa miwiti nyusun kamus punika. Panyusunan kamus Jawa-Kuna mbetahake wedal kanthi titiwanci 30 taun nembé saged dipunrampungaken sanajan dèrng pepak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]