Kamus Jawa Kuna-Indonésia (Zoetmulder)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Kamus Jawa Kuna-Indonésia punika wangun kamus basa Jawa Kuna ingkang diusung utawi diusahakake déning panjenengané P.J. Zoetmulder minangka saged kababar utawi terbit ing Indonésia taun 1995. Kamus punika minangka panterjemahan sajeroning basa Indonesia minangka versi basa Inggris kanthi judhul Old Javanese-English Dictionary lan dipunterbitake ing taun 1982. Kamus punika ngandhut entri kirang langkung 25.000.

Latar mburi[besut | besut sumber]

Zoetmulder ing taun 1950-an dipuntawisi ngeluangake wekdal kanggé mucal wonten ing Mimbar Jawa-Kuna, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta.Ing mangsa punika panjenenganipun taksih gadah kakirangan ing babagan kamus Jawa-Kuna. Wusananipun panjenenganipun kersa miwiti nyusun kamus punika. Panyusunan kamus Jawa-Kuna mbetahake wedal kanthi titiwanci 30 taun nembé saged dipunrampungaken sanajan dèrng pepak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]