Kampung Hanok Gunung Nam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kampung Hanok Gunung Nam

Kampung Hanok Gunung Nam (남산골 한옥마을) ya iku sawijining kampung kang ana omah tradhisional Koréa (hanok) ing Gunung Nam, Seoul, Koréa Kidul.[1][2] Kampung iki minangka objèk wisata anyar ing taun 1998 lan kanggo mèngeti ulang taun kutha Seoul kang kaping 600 taun.[1] Kampung iki ambané 8000 m pesagi.[1]

Arsitèktur omah kang ana ing panggonan wisata iki ya iku giwa-jip utawa omah kanthi payon gendhèng.[1] Ing kéné para wisatawan bisa nyinaoni panguripané masarakat Koréa ing mangsa Dinasti Joseon.[1] Ana limang omah kanthi panutup gendhèng kang asalé saka pirang-pirang panggonan ing Seoul kang dipindhahaké lan direstoraèekaké ing panggonan iki.[1] Omah kang wiwitan ya iku duwèké Yi Seung-eop, sawijining tukang kayu kang urip ing pungkasané mangsa Joseon. Ing omah-omah dipamèraké asil karya seni tradhisional Koréa kaya ta kilssam (tèknik ngelir sandhangan), hanbok (sandhangan tradhisional), maedeup (pita rajutan).[1] Saliyné iku saben dinané, dianakaké pirang-pirang acara budaya kaya ta rékonstruksi upacara kawinan tradhisional, dolanan piranti musik gayageum lan geomungo, samulnori, béla dhiri tradhisional lan liya-liyané.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Chang, Se-jeong (1998). "Namsan Hanok Village: A Unique Cultural Space in Central Seoul" (PDF). Koreana 12: 82-85.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. Namsangol Hanok Village, visitkorea. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.