Kaliwungu, Semarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaliwungu
Kacamatan
120px
Petha dunungé Kacamatan Kaliwungu
Nagara  Indonésia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Semarang
Papréntahan
 • Camat -
Cacah padunung -
Kapadhetan /km²

Kaliwungu iku kacamatan ing kabupatèn Semarang, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kacamatan iki jembaré watara 2.995,60 ha lan cacahing sing ndunungi (2007) ana 28.687 jiwa. Kacamatan iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Kacamatan Susukan, Kabupatèn Semarang
ing sisih kidul karo: Kacamatan Boyalali, Kabupatèn Boyalali
ing sisih kulon karo: Kacamatan Ampel, Kabupatèn Boyalali
ing sisih wétan karo: Kacamatan Sambi, Kabupatèn Boyalali

Cacahing sing ndunungi (2007) ya iku: 28.687 jiwa kanthi kapadhetan: 1.146 jiwa/km² Panguripan sing ndunungi kacamatan iki anatara liya: Tani: 6.104, buruh tani: 3.926 0, pengusaha: 641, buruh indhustri: 2.975, buruh yasan: 1.342, pedagang: 1.391, angkudan: 330, PNS: 649, pensiunan: 231, liya-liya: 10.363.[1]

Padésan ing kacamatan Kaliwungu ana 11 ya iku: désa Jetis, Kaliwungu, Kener, Kradenan, Mukiran, Pager, Papringan, Payungan, Ragamulya, Siwal lan désa Udanwuh.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]