Kali Wampu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Wampu iku sawijining kali kang mili ngliwati 2 kabupatèn ing Sumatra Lor, Indonésia, ya iku Kabupatèn Karo lan Kabupatèn Langkat.

Ing Kabupatèn Karo, hulu kali iki kaloka kanthi jeneng Lau Biang. Déné ing Langkat kaloka kanthi jeneng Kali Wampu. Banyuné kang bening lan banter iliné, mili langsung saka alas-alas ing Taman Nasional Gunung Leuser.

Kali iki uga dadi panggonan kagiyatan arung jeram. Rute utama kanggo ulah raga arung jeram lumrahé diwiwiti saka désa Kaperas ing Marike nganti tekan kreteg Bahorok ing Kabupatèn Langkat. Sajeroning mangsa udan Kali Wampu iki uga kerep banjir.[1]. Ancaman kerusakan biota uga tansah ngincim kalestarian biota Kali Wampu kanthi anané pagrusakan lingkungan kali antarané diakibataké anané panebangan kayu, panambangan watu lan wedhi, pemboman, peracunan lan panyetruman iwak déning wong-wong kang ora tanggung jawab.[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Detiknews, Sungai Wampu meluap
  2. Terranet, Mata Pencarian Penangkap Ikan di Sungai Wampu Semakin Terancam

Pranala njaba[besut | besut sumber]