Kali Macal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambare Kali Macal iki

Kali Macal iku sawijining kali sing mili ngeliwati laladan Cayo manggon ing pérangan kulon saka Belize. Kali iki uga ngelewati laladan-laladan \bkuna\b saka Peradaban Maya, kutha Cahal Pech lan Kebon Botani Belize. Kali iki muarane ana ing Kali Belize. Kali iki kebentuk saka kali-kali liyané, ya iku: Privassion, Rio On, Rio Frio, Mollejon lan Cacao Camp.

Kali iki bisa nampung banyu nganti kurang luwih 1492 kilomèter pasagi. Kali iki wujudé dhuwur ning sisih pagunungan Maya lan mili ana ing arah kulon ketemu ambek Kali Mopan sing akhire dadi Kali Belize iku. Ing laladan wétan saka laladan aliran kali iki ana laladan konservasi, jenenge Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, sing ancasé sing pokok kanggo konservasi biologi lan pelestarian kéwan jaguar.

Amergo wujud alirane sing terjal lan curah udan sing deres banget ing laladan hulu, kali iki racaké alirane kenceng banget, lan sok banget marakake banjir ing Kali Belize.[1]. Saka legenda, kali iki dijenengi saka cah wadhon enom, jenenge Macall, jeneng sing radha ora umum. Area ngisor saka kali iki bisa dilayari ngawe kano.

Rujukan[besut | besut sumber]