Kali Bug

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kali Bug ing cerak Wyszków

Kali Bug utawa Kali Buh, utawa kadhang diarani Bug Kulon kanggo mbédaaken karo Kali Bug sing ana ing sisih kidul, ya iku kali sing mili saka Ukraina tengah nganti kulon, mbatesi antara Ukraina karo Polen, ngliwati wates nagara Polen- Belarusia nganti tekan Polen, kanthi sungapan kali ing Kali Narew ing cedhak Serock (sing asliné tlaga gawéan Tlaga Zegrze). Pérangan antara tlaga karo Kali Vistula kadhang diarani Bugo-Narew. Kali Bug mili dawané 772 km (587 km dumunung ing tlatah Polen), ndadèkaké kali iki paling dawa angka 4 ing Polen. Kali iki kahubung karo Kali Dnieper karo Terusan Dnieper-Bug. Miturut tradhisi, Kali Bug kala-kala dianggep dadi wates etnografis antara Ortodoks karo Katulik. Kali Bug jaman mbiyèn iku antara kakuwatan Jerman karo Ruslan sasuwéné invasi Polen ing Perang Donya II