Menyang kontèn

Kabiskopan Canelones

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Canelones

Dioecesis Canalopolitana
Lokasi
Nagara Uruguay
Provinsi grejawiMontevideo
Statistik
Amba4.532 km2 (1.750 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
450,000
337,000 (74.9%)
Paroki33
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké25 November 1961 (62 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nuestra Señora de Guadalupe
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAlberto Francisco María Sanguinetti Montero
Biskop AuksilierLeopoldo Hermes Garin Bruzzone
Biskop emeritusOrlando Romero Cabrera
Peta
Situs web
www.diocesisdecanelones.com

Kabiskopan Canelones (Latin: Dioecesis Canalopolitana) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik ing Uruguay. Kabiskopan kasebut didegake ing 1961, lan menika suffragan saka Kabiskopan Agung Montevideo. Tahtane menika Katedral Canelones.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • Official website Archived 2016-08-09 at the Wayback Machine.
  • (ing basa Inggris) "Diocese of Canelones". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Dibukak ing April 14, 2013.


Koordhinat: 34°31′29″S 56°16′55″W / 34.5248°S 56.2820°W / -34.5248; -56.2820