Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Montevideo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Montevideo

Archidioecesis Montisvidei
Katedral Perawan Tak Bernoda, Santo Filipus lan Santo Yakobus
Lokasi
NagaraUruguay
Provinsi grejawiMontevideo
Statistik
Amba540 km2 (210 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
1,350,000
850,000 (63%)
Paroki77
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké14 Agustus 1832 (191 taun kepungkur)
KatedralCatedral de la Inmaculada Concepción y San Felipe y Santiago
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungDaniel Fernando Sturla Berhouet, S.D.B.
Biskop AuksilierMilton Luis Tróccoli Cebedio
Biskop emeritusNicolás Cotugno Fanizzi, S.D.B.
Peta
Situs web
www.arquidiocesis.net

Kabiskopan Agung Montevideo (Latin: Archidioecesis Montisvidei) uaiku kabiskopan agung Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Uruguay.

Sajarah[besut | besut sumber]

Didegake minangka Vikariat Apostolik Montevideo dening Paus Gregorius XVI ing 14 Agustus 1832, vikariat kasebut dimunggahke dadi Kabiskopan Montevideo ing 13 Juli 1878 dening Paus Leo XIII. Kabiskopan kasebut dimunggahke dadi kabiskopan agung metropolitan ing 14 April 1897.[1][2]

Kabiskopan agung kasebut dadi Metropolitan saka tahta-tahta ngisorane: Canelones, Florida, Maldonado–Punta del Este, Melo, Mercedes, Minas, Salto, San José de Mayo, Tacuarembó.

Montevideo menika siji-sijine kabiskopan agung ing Uruguay lan biskop agunge dideleng minangka pimpinan Greja Uruguay. Greja induk saka kabiskopan agung kasebut lan kursi biskop agunge menika Katedral Metropolitan Montevideo.

Biskop agung Montevideo saiki menika Daniel Sturla, SDB, sawise dimunggahke ing 9 Maret 2014. Setaun banjur kuwi, ia dimunggahke dadi Kardinal dening Paus Fransiskus.

Organisasi[besut | besut sumber]

Kabiskopan Agung Montevideo keparo ing sepuluh Zona Pastoral.

Pratelan Pimpinan Montevideo[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archdiocese of Montevideo". Catholic Hierarchy. Dibukak ing 2013-04-18.
  2. "Archdiocese of Montevideo". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-04-18.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 34°54′26″S 56°12′17″W / 34.9071°S 56.2046°W / -34.9071; -56.2046