Kabiskopan Melo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Melo

Dioecesis Melensis
Lokasi
NagaraUruguay
Provinsi grejawiMontevideo
Statistik
Amba25.000 km2 (9.653 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
150,000
110,000 (73.3%)
Paroki16
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké15 November 1955 (67 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nuestra Señora del Pilar y San Rafael
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopHeriberto Andrés Bodeant Fernández
Biskop emeritusLuis del Castillo Estrada, S.J.
Peta
Uruguay - Diocesi di Melo.png
Situs web
Blog "Dar y Comunicar"

Kabiskopan Melo (Latin: Dioecesis Melensis) adalah sebuah kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Uruguay.

Riwayat[besut | besut sumber]

Kabiskopan kasebut didegake ing 1955, diparo saka bekas kabiskopan Florida-Melo, lan menika suffragan saka Kabiskopan Agung Montevideo. Tahtane ana ing Katedral Melo.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Melo". Catholic Hierarchy. Dibukak ing 2013-04-18.
  2. "Diocese of Melo". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-04-18.