Menyang kontèn

Kabiskopan Agung San Salvador

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung San Salvador

Archidiœcesis Sancti Salvatoris in America

Arquidócesis de San Salvador
Katedral Metropolitan San Salvador
Lokasi
Nagara El Salvador
Teritorial
Provinsi grejawiSan Salvador
MetropolitanWilayah Metropolitan San Salvador
Markas besarKutha San Salvador
Statistik
Amba3,295 km2 (1,272 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
3.137.000
2.322.000 (74,02%)
Paroki162
Kongregasi354
Members1.826
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké28 September 1842 (&&&&&&&&&&&&0181.&&&&&0181 taun, &&&&&&&&&&&&0297.&&&&&0297 dina)
minangka Kabiskopan San Salvador
KatedralKatedral Metropolitan San Salvador
BasaSpanyol lan Latin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanJosé Luis Escobar Alas
Biskop AuksilierKardinal Gregorio Rosa Chávez
Biskop emeritusFernando Sáenz Lacalle
Peta
Peta Kabiskopan Agung San Salvador
Peta Kabiskopan Agung San Salvador
Situs web
www.arzobispadosansalvador.org

Kabiskopan Agung San Salvador yaiku divisi grejawi utami ing El Salvador, nyambut gawe ibu kutha El Salvador, San Salvador, lan kawasan sekitare. Biskop agung San Salvador saiki menika Msgr. José Luis Escobar Alas.[1][2] Takhta kabiskopane ana ing Katedral Metropolitan San Salvador, Kutha San Salvador.

Referensi

[besut | besut sumber]
  1. "Archbishop José Luis Escobar Alas" (ing basa Inggris). Catholic Hierarchy. 27 Dhésèmber 2008. Dibukak ing 30 Juni 2021.
  2. Bollettino, 27 Desember 2008

Pranala jaba

[besut | besut sumber]