Menyang kontèn

Ritus Romawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Patawuran (altar) ing grija Santa Cecilia in Trastevere ing Romà, taun 1700 M

Pujakrama kang lumrah dianggo dening Gréja Roma iku karanan Pujakrama Romà. Têtêmbungan pligi Pujakrama Latin racaké dudu dijarwatêgês minangka salah sawiji jinis pujakrama ananging minangka Gréja Partikular sajeroning Gréja Katulik Romà kang kadhangkala diarani uga minangka Karamagungan Kulon (Western Patriarchate) kang ing jeroné maana pujakrama saliyaning Pujakrama Romà kang isih dianggo tekan saiki. Dadi, Pujakrama Romà iki namung salah sawiji jinis pujakrama ing kulawarganing Pujakrama Latin utawa Kulon.

Kayadéné pujakrama liyané, Pujakrama Romà wis angrembaka lan angalami pingowah saka maabad-abad. Pingrembakaning Pujakrama Romà bisa dipérang dadi telung wêktu: Tridentumukya, Tridentum, lan Tridentumprêsthya.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]