Menyang kontèn

Pralayanging Wayah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pralayanging Wayah yaiku buku sêmbahyang lan pangajab Kristên kanggo asêmbahyang ing sabên wayahing pujakala[1]. Pinganggoning pralayanging wayah manarasuka bangêt ing Jaman Têngahan ing Yuropah. Mula, akeh pralayang saka jaman samana kang isih karêksa nganti saiki. Sabên pralayanging wayah iki ambedani ananging kurang luwih isining thika kayata pangajab lan kidung masmur ameh apadha. Pralayanging wayah uga kêrêp kapacak ing layangcitra kang maapik-apik[2]. Amarga basa sêmbahyang ing Yuropah jaman samana iku lumrahe basa Latin, arang-arang maana pralayanging wayah kang katulis ing basa liyane.

Sawang uga[besut | besut sumber]

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. Pearsall, Derek (11 June 2014). Gothic Europe 1200-1450. Routledge. p. 158. ISBN 978-1-317-88952-6.
  2. Lyons, Martyn (2011). Books: A Living History. Los Angeles: J. Paul Getty Museum. ISBN 978-1-60606-083-4.