Julia Roberts

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Julia Roberts
Julia Roberts 2011 Shankbone 3.JPG
Julia at the 2011 Tribeca Film Festival premiere of Jesus Henry Christ, which she produced
Lair Julia Fiona Roberts
(1967-10-28) 28 Oktober 1967 (umur 49)
Atlanta, Georgia, USA
Pakaryan Actress
Taun aktif 1987–present
Agama Hinduism
Bojo Lyle Lovett
(m. 1993–1995; divorced)
Daniel Moder
(m. 2002–present; 3 children)
Dulur Eric Roberts (brother) Lisa Roberts Gillan (sister) Emma Roberts (niece)

Julia Fiona Roberts (lair ing Atlanta, Georgia, 28 Oktober 1967; umur 49 taun) yakuwi aktris kondhang saka Amérika Sarékat pamenang Academy Award uga mantan fashion modhél, kang mulai syuting filem ning awal 1990an sawisé mbintangi komedi romantis, Pretty Woman, karo lawan mainé Richard Gere, Dheweké dadi bintang Hollywood, dheweké dipercaya amarga bakaté nalika main ning filem PRETTY WOMAN.[1] Roberts anduwweni omah produksi kang jennengé "Red Om Films." Saduluré kang dadi artis ya iku Eric Roberts, Lisa Roberts Gillan, lan Emma Roberts.[1]

Roberts tau cedhak karo Liam Neeson, Dylan McDermott, Kiefer Sutherand, Lyle Lovett, Matthew Perry, lan Benjamin Bratt.[1] Dheweké nikah karo penyanyi kang jenengé Lyle Lovett ning Gereja St. James Lutheran, Marion, Indiana.[1] Ananging rong taun bebrayanan, Roberts pegatan karo Lyle, Tanggal 4 Juli 2002 ning Taos, New Mexico Roberts nikah karo Daniel Moder, kameraman.[1] Dikaruniai anak telu : Si kembar Hazel Patricia Moder lan Phinnaesus “Finn” Walter Moder, lan Henry Daniel Moder.[1] Sawisé mbintangi filem VALENTINE'S DAY dan EAT, PRAY, LOVE ning taun 2010, Julia pindah agama Hindu.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

1986–1989.

Pisanan tampil ning layar lebar, filem SATISFACTION kang dirilis 12 Februari 1988.[1] Lan filem-filem liyané, kayata[1]:

  • BLOOD RED (1989),
  • MYSTIC PIZZA (1988),
  • MIAMI VICE (1988),
  • STEEL MAGNOLIAS (1988).
  • CRIME STORY pada tahun 1987 (serial TV).

Ning filem STEEL MAGNOLIAS, dheweké olih panghargaan ning nominasi artis pandamping paling apik saka ajang Academy Award.[1]

1990-2000

Julia ngrilis filem-filem, kayat[1]:

  • PRETTY WOMAN (1990), kang anggawé dheweké olih piala Oscar dadi artis paling apik.[1]
  • SLEEPING WITH THE ENEMY,
  • HOOK (1991),
  • DYING YOUNG (1991),
  • NOTHING HILL (1999),
  • RUNAWAY BRIDE (1999),
  • LAW & ORDER, lan
  • STEPMOM.

Ana uga filem kang judulé MARY REILY ananging filem mau gagal tayang.[1]

2001–2005

Taun 2001, Roberts olih panghargaan artis paling apik amarga aktingé ning filem PACIFIC GAS & ELECTRIC.[1] Film liya kang dirilis ning antara taun 2001 nganti 2005 ya iku[1]:

  • OCEAN’S ELEVEN (2001),
  • THE MEXICAN (2001)
  • FULL FRONTAL (2002), lan
  • OCEAN’S TWELVE (2004).

Taun 2005, Roberts dadi model video klip Dave Mathews Band kang judulé Dreamgirl.[1]

2006- ~

Roberts merilis filem ning taun 2006, THE ANT BULLY dan CHARLOTTE’S WEB.[1] Taun 2007-2008 Roberts mbintangi filem[1]:

  • CHARLIE WILSON’S WAR,
  • FIREFLIES IN THE GARDEN, lan
  • THREE DAYS OF RAIN.

Film THREE DAYS OF RAIN olih panghargaan Tony Award nganti pindo.[1] Roberts uga main peran ning filem adaptasi saka EAT PRAY LOVE, filem iki digawe ning Indonesia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)biografi julia roberts dipununduh tanggal 12 Juli 2011
  2. ^ (id)berita julia roberts dipununduh tanggal 12 Juli 2011