Jordan Henderson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jordan Henderson
Jordan Henderson 20141221 (cropped).jpg
Henderson main kanggo Liverpool ing taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jordan Brian Henderson[1]
Tanggal lair (1990-06-17) 17 Juni 1990 (umur 28)
Papan lair Sunderland, England
Dhuwur 6 ft 0 in (1.82 m)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 14
Karir nom
1998–2008 Sunderland
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 Sunderland 71 (4)
2009Coventry City (loan) 10 (1)
2011– Liverpool 196 (21)
Tim nasional
2009 Inggris U19 1 (0)
2009 Inggris U20 1 (0)
2010–2013 Inggris U21 27 (4)
2010– England 36 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:47, 23 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:55, 17 December 2017 (UTC)

Jordan Brian Henderson (lair ing Sunderland, Tyne and Wear, Inggris, 17 Juni 1990; umur 28 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan saka negara Inggris.[1] Piyambaké main minangka gelandhang.[1] Saiki dhèwèké main kanggo Liga Primér Inggris Liverpool lan Inggris.[1] Nganti wulan 1 Juli 2008, Henderson resmi gabung lan main profésional bareng tim senior Sunderland ing umuré kang nembé 18 taun lan olih nomer pundhak 16.[1] Laga kapisan bareng tim Sunderland wektu dimainaké saka bangku cadhangan ing tengah pertandhingan tanggal 1 November 2008, lan kasil menangké pertandhingan 5-0 ing kandhang Chelsea. Banjur, Henderson olih kesempatan main debut ing kandhang mungsuh Blackburn Rovers ing League Cup.[1]

Karir klub[besut | besut sumber]

Coventry City (silihan)[besut | besut sumber]

Ing wulan Januari 2009, Henderson gabung klub Coventry City kanthi status silihan.[3] Kang digawé debut kanggo Coventry nalika ngalahaké Derby County kanthi skor 2-1.[3] Ing februari 9, 2009, Coventry netepaké Henderson dadi juru main inti nganti mangsa 2008 2009.[3]

Bali kanggo Sunderland[besut | besut sumber]

2009-2010[besut | besut sumber]

Ing mangsa 2009-10, Henderson gabung karo tim senior saka Sunderland lan main ing sawetara pertandhingan Liga Inggris.[3] Piyambaké gawé gol perdana wektu mungsuh Birmingham City ing Piala Liga babak pueran ketelu.[3] Banjur, piyambaké gawé gol kapisanané manèh ing Liga nglawan Manchester City ing 19 desember 2009.[3]

2010-2011[besut | besut sumber]

Henderson wiwit main ing pra-mangsa, lan bisa nyithak 2 gol, loro-lorone gol tandhang mungsuh Leicester City lan Hoffenheim.[1] Wektu tanggal 13 Agustus nomor pundhaké owah saka angka 16 dadi 10.[1]

Liverpool[besut | besut sumber]

Ing tanggal 8 Juni 2011, Sunderland lan Liverpool nyetujoni transfer Henderson kanggo Liverpool kanthi rega kang dirahasiakaké, nanging kira-kira dadi watara £16 yuta.[4] Ing tanggal 8 Juli 2011, Jordan olih nomer pundhak 14 ngganténi Milan Jovanović. Juli 2015, Manajer Liverpool, Brendan Rodgers, ngutus Jordan Henderson dadi kaptén ngganteni Steven Gerrard kang pindhah menyang tim liya.[4]

Karir Internasional[besut | besut sumber]

Ing Timnas Inggris, Henderson wis pernah main kanggo untuk tim enom ing 3 lével, ya iku ing U-19, U-20 lan U-21.[1] Pertandhingan kapisan ing timnas U-19, Henderson nyithak gol ing Piala Eropa mungsuh Rumania kanthi tendhangan saka njaba kothak pénalti kanthi spéalisasi sikil tengené.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j "Jordan Henderson - Bola.net". Bola.net. Dijupuk 2018-01-19. 
  2. "Jordan Henderson Profile, News & Stats". Dijupuk 2018-01-19. 
  3. a b c d e f "Jordan Henderson". Liverpool FC. Dijupuk 2018-01-19. 
  4. a b "Liga Inggris". www.liga-inggris.com. Dijupuk 2018-01-19. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]