Jordan Henderson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jordan Henderson
FWC 2018 - Round of 16 - COL v ENG - J Henderson.jpg
Henderson main kanggo Inggris ing Piala Donya taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jordan Brian Henderson[1]
Tanggal lair (1990-06-17) 17 Juni 1990 (umur 29)
Papan lair Sunderland, England
Dhuwur 6 ft 0 in (1.82 m)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 14
Karir nom
1998–2008 Sunderland
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 Sunderland 71 (4)
2009Coventry City (loan) 10 (1)
2011– Liverpool 196 (21)
Tim nasional
2009 Inggris U19 1 (0)
2009 Inggris U20 1 (0)
2010–2013 Inggris U21 27 (4)
2010– England 36 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:47, 23 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:55, 17 December 2017 (UTC)

Jordan Brian Henderson (lair ing Sunderland, Tyne and Wear, Inggris, 17 Juni 1990; umur 29 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan saka negara Inggris.[1] Piyambaké main minangka gelandhang.[1] Saiki dhèwèké main kanggo Liga Primér Inggris Liverpool lan Inggris.[1] Nganti wulan 1 Juli 2008, Henderson resmi gabung lan main profésional bareng tim senior Sunderland ing umuré kang nembé 18 taun lan olih nomer pundhak 16.[1] Laga kapisan bareng tim Sunderland wektu dimainaké saka bangku cadhangan ing tengah pertandhingan tanggal 1 November 2008, lan kasil menangké pertandhingan 5-0 ing kandhang Chelsea. Banjur, Henderson olih kesempatan main debut ing kandhang mungsuh Blackburn Rovers ing League Cup.[1]

Karir klub[besut | besut sumber]

Coventry City (silihan)[besut | besut sumber]

Ing wulan Januari 2009, Henderson gabung klub Coventry City kanthi status silihan.[3] Kang digawé debut kanggo Coventry nalika ngalahaké Derby County kanthi skor 2-1.[3] Ing februari 9, 2009, Coventry netepaké Henderson dadi juru main inti nganti mangsa 2008 2009.[3]

Bali kanggo Sunderland[besut | besut sumber]

2009-2010[besut | besut sumber]

Ing mangsa 2009-10, Henderson gabung karo tim senior saka Sunderland lan main ing sawatara pertandhingan Liga Inggris.[3] Piyambaké gawé gol perdana wektu mungsuh Birmingham City ing Piala Liga babak pueran ketelu.[3] Banjur, piyambaké gawé gol kapisanané manèh ing Liga nglawan Manchester City ing 19 desember 2009.[3]

2010-2011[besut | besut sumber]

Henderson wiwit main ing pra-mangsa, lan bisa nyithak 2 gol, loro-lorone gol tandhang mungsuh Leicester City lan Hoffenheim.[1] Wektu tanggal 13 Agustus nomor pundhaké owah saka angka 16 dadi 10.[1]

Liverpool[besut | besut sumber]

Ing tanggal 8 Juni 2011, Sunderland lan Liverpool nyetujoni transfer Henderson kanggo Liverpool kanthi rega kang dirahasiakaké, nanging kira-kira dadi watara £16 yuta.[4] Ing tanggal 8 Juli 2011, Jordan olih nomer pundhak 14 ngganténi Milan Jovanović. Juli 2015, Manajer Liverpool, Brendan Rodgers, ngutus Jordan Henderson dadi kaptén ngganteni Steven Gerrard kang pindhah menyang tim liya.[4]

Karir Internasional[besut | besut sumber]

Ing Timnas Inggris, Henderson wis pernah main kanggo untuk tim enom ing 3 lével, ya iku ing U-19, U-20 lan U-21.[1] Pertandhingan kapisan ing timnas U-19, Henderson nyithak gol ing Piala Eropa mungsuh Rumania kanthi tendhangan saka njaba kothak pénalti kanthi spéalisasi sikil tengené.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j "Jordan Henderson - Bola.net". Bola.net. Dijupuk 2018-01-19. 
  2. "Jordan Henderson Profile, News & Stats". Dijupuk 2018-01-19. 
  3. a b c d e f "Jordan Henderson". Liverpool FC. Dijupuk 2018-01-19. 
  4. a b "Liga Inggris". www.liga-inggris.com. Dijupuk 2018-01-19. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]