Johann Sebastian Bach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (lair ing Eisenach, Jerman, 21 Maret 1685 – pati 28 Juli 1750 ing yuswa 65 taun[1]), punika satunggiling komposer musik saking Jerman. Piyambakipun sajatinipun juru orgèl ing satunggiling gréja ing Arnstadt, lajeng nyambut damel ing Mühlhausen, Weimar kaliyan pungkasanipun ing Leipzig.

Panjenenganipun nggubah musik kanggé alat musik organ, harpsichord lan clavichord, lan ugi kanggé orkestra. Karyanipun ingkang paling misuwur inggih punika Brandenburg concerto.

Daftar Karya[besut | besut sumber]

  • Matthäeus Passion
  • Salah satunggil conto komposisi ingkang dipun damel déning Johann Sebastian Bach:
Prelude No.2 In C Minor - Well-Tempered Clavier 1

Ana prakara nalika muter this file? Wacaa pitulung médhia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ tanggal lair miturut Kalèndher Julian
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.