Jeogori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jeogori

Jeogori ya iku jinis sandhangan tradhisional Koréa (Hanbok).[1] Jeogori ya iku klambi dhuwuran kang digunakaké déning wong lanang utawa wadon.[1] Jeogori lanag lan wadon padha nanging jeogori lanang luwih gedhé lan dawa nganti nutupi awak pérangan dhuwur nganti bangkekan.[1] Déné jeogori wadon watese mung nganti tekan ngisore dhadha.[1] Wujud iki dadi sansaya endek kawit jaman Dinasti Joseon lan diwarisake nganti tekan saiki.[1]

Garis gulon jeogori mbentuk V kang diarani dongjeong lan ditalekake nganggo pita kang diarani goreum.[2] Pitane mau duwé salah siji ana kang luwih dawa. Lengen klambi jeogori digawé ginaris lurusing dhuwur lan mlengkung ing lengen klambi supaya gampang digunakaké. Werna jeogori racaké seragam, nanging pita, pucuke lengen klambi utawa lengen wernane bisa liyané. Ing wong lanang, yèn arep metu omah, padha nggunakaké jubah kang diarani durumagi.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Korea Information - Traditional Clothing, asia-planit. Diundhuh tanggal 26 Mèi 2010.
  2. Jeogori in Detail, medieval-baltic. Diundhuh tanggal 26 Mèi 2010.