Magoja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Magoja

Magoja (마고자) ya iku jinis sandhangan njaba kang dilarasake karo hanbok déning wong Koréa, lanang utawa wadon.[1] Ora kaya baji (clana), jeogori (klambi dhuwuran) lan chima (rok) lan durumagi (jubah) kang duwé asal usul dawa, magoja ya iku varian saka magwae, jinis sandhangan kang dikenalake saka Dinasti Qing.[1] Wiwitane sandhangan iki digunakaké déning wong lanang kanggo ngangetake awak ing mangsa atis, nanging candhaké uga digunakaké déning wong wadon.[1][2] Ukuran magoja pada karo jeogori, nanging luwih dawa sakcentimeter.[1] Gulon magoja dikethok jeru mula git lan dongjeong (garis gulon) jeogori katon nalika digunakaké.[1] Magoja sawijekake tanpa pita (goreum), nanging nggunakaké kancing.[1] Kancing magoja kang bisa digawé saka emas, amber utawa pérak minangka pérangan wigati kang gawé magoja sansaya éndah.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 132. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. Men's Clothing, lifeinkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.