Durumagi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Para kepala nagara anggota APEC nganggo durumagi nalika Patemon APEC ing Koréa Kidul, taun 2005.

Durumagi (두루마기) ya iku jinis sandhangan njaba kang digunakake wong Korea minangka jubah saka hanbok.[1] Durumagi katon padha karo jeogori, nanging landhung nganti tekan dhengkul lan lengen, lan guloné luwih amba.[1] Sejarahé, sandhangan iki wis dianggo déning wanita lan priya kawit biyèn, kayata kang wis digambarakeéing dhindhing makam kuna ''Tiga Kerajaan Korea'' (37 SM-668 M).[1] Durumagi ing mangsa iku ora beda saka durumagi moderen, nanging ditalekake ing bangkekan ngango kain.[1] Ing taun 1884 (Dinasti Joseon), peraturan pamaréntah menging nggunakake kabeh jinis sandhangan njaba (po) kang ora efisien, kecuali durumagi. Kaum wanita nganggo durumagi supaya ora krasa atis lan kaum pria nganggo sandhangan mau minangka atribut resmi, utamane kaum bangsawan.[1] Priya nggunakake durumagi nalika lunga lan ora nyoplok sandhangan mau nalika ana ing omahe wong liya.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. p. 133. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value (help). 
  2. ^ (en)Hanbok, korea.net. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Durumagi&oldid=1004693"