James K. Polk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
James Knox Polk
Polkpolk.jpg
Presiden Amerika Serikat ka-11
Lungguh
4 Maret 1845 – 4 Maret 1849
Wakil Présidhèn George Mifflin Dallas
Kadhisiki John Tyler
Kagantèni Zachary Taylor
Rerincèn priangga
Lair 2 November 1795
Mecklenburg County, North Carolina
Pati Juni 15, 1849(1849-06-15) (umur 53)
Nashville, Tennessee
Bangsa Amerika
Parté pulitik Dhémokrat
Sisihan Sarah Childress Polk
Panggaota Petani
Pengacara
Agama Methodist
Tandha tangan

James Knox Polk (lair ing Mecklenburg County, North Carolina, 2 Novèmber 1795 – pati ing Nashville, Tennessee, 15 Juni 1849 ing yuswa 53 taun) ya iku Presiden Amerika Serikat kaping-11 (4 Maret 1845-4 Maret 1849)[1]. James manggon ana ing wewengkon Tennessee.[2] Nalika Parté Dhémokrat ngrekrut awake, Polk njabat Ketua DPR Amerika Serikat (1835–1839) lan Gubernur Tennessee (1839–1841) nganti tekan njabat dadi presiden.[2] Polk wakil saka parte Dhémokrat lan nalika njabat dadi presiden Polk didampingi déning wakil presiden George M. Dallas[3]. Polk terkenal karo usahane kanggo nyaplok Texas ing taun 1845 kang nyebabake perang mungsuh Meksiko ana ing taun 18461848[4]. Nalika umure 17 taun sawijining dhokter bisa mbedah Polk kanggo njupuk batu empedu kang ana ing awake.[3] Sakwise pembedahan, Polk séhat meneh.[3] Sakwise awake séhat, tenaga lan ambisine uga dadi gedhe.[3] Nalika umur 23 taun Polk ngranpungke pendidikane ing Universitas North Carolina ing Chapel Hill kanthi cum-laude, rong taun sakwise iku Polk banjur oleh ijin kanggo mbuka praktik ukum.[4] Minangka pengacara enom, James Polk banjur mlebu ana ing bidang pulitik, lan dadi anggota parlemen nagara bagian Tennessee.[4] Polk banjur kenal karo Andrew Jackson, presiden Amerika kang kaping pitu.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat.Yogyakarta:Yayasan Pustaka Nusatama, hal.39.
  2. ^ a b www.whitehouse.gov
  3. ^ a b c d millercenter.org
  4. ^ a b c d www.answers.com


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_K._Polk&oldid=1106870"