James K. Polk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
James Knox Polk
James K. Polk

Mangsa Kalenggahan
4 Maret 1845 – 4 Maret 1849
Pangageng sadurungé John Tyler
Pengganti Zachary Taylor

Lair 2 November 1795
Mecklenburg County, North Carolina
Surud Juni 15, 1849(1849-06-15) (aged 53)
Nashville, Tennessee
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Dhémokrat
Pasangan Sarah Childress Polk
Pegawéyan Petani
Pengacara
Agama Methodist
Tapak asma James K. Polk's signature

James Knox Polk (dipunlairaken ing Mecklenburg County, North Carolina, 2 November 1795 – surud ing Nashville, Tennessee, 15 Juni 1849 kanthi umur 53 taun) ya iku Presiden Amerika Serikat kaping-11 (4 Maret 1845-4 Maret 1849)[1]. James manggon ana ing wewengkon Tennessee.[2] Nalika Parté Dhémokrat ngrekrut awake, Polk njabat Ketua DPR Amerika Serikat (1835–1839) lan Gubernur Tennessee (1839–1841) nganti tekan njabat dadi presiden.[2] Polk wakil saka parte Dhémokrat lan nalika njabat dadi presiden Polk didampingi déning wakil presiden George M. Dallas[3]. Polk terkenal karo usahane kanggo nyaplok Texas ing taun 1845 kang nyebabake perang mungsuh Meksiko ana ing taun 18461848[4]. Nalika umure 17 taun sawijining dhokter bisa mbedah Polk kanggo njupuk batu empedu kang ana ing awake.[3] Sakwise pembedahan, Polk séhat meneh.[3] Sakwise awake séhat, tenaga lan ambisine uga dadi gedhe.[3] Nalika umur 23 taun Polk ngranpungke pendidikane ing Universitas North Carolina ing Chapel Hill kanthi cum-laude, rong taun sakwise iku Polk banjur oleh ijin kanggo mbuka praktik ukum.[4] Minangka pengacara enom, James Polk banjur mlebu ana ing bidang pulitik, lan dadi anggota parlemen nagara bagian Tennessee.[4] Polk banjur kenal karo Andrew Jackson, presiden Amerika kang kaping pitu.[4]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat.Yogyakarta:Yayasan Pustaka Nusatama, hal.39.
  2. ^ a b www.whitehouse.gov
  3. ^ a b c d millercenter.org
  4. ^ a b c d www.answers.com


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_K._Polk&oldid=1053529"