Menyang kontèn

Jalur sepur Kroya–Cilacap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jalur sepur Kroya–Cilacap
Kretek Sepur II Serayu.
Surasa
GolonganJalur sepur ril abot
DrajadBeroperasi
PapanJawa Tengah
Tasiyun terminusKroya
Cilacap
Cacahing tasiyun7
Palakon
Dibukak20 Juli 1887
PanduwéDitjen KA, Kemenhub RI
PalakuPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi V Purwakerta
Cirining jalurRil lintas datar karo latar belakang pegunungan
Dèpot
  • Cilacap (CP)
  • Kroya (KYA)
Angkaning rélR54, R42
Ambaning sepur1.067 mm
Panyetruman-
Karikatan palakon40 s.d. 90 km/jam
Peta Rute

KYA–KTA
KYA
Kroya
PPK–KYA
SKP
Sikampuh
Dl. Raya Sampang–Maos
MA
Maos
Kali Serayu
PDL–KH
KH
Kasugihan
CR
Cligir
KSBK
Kalisabuk
KKD
Karangkandri
GM
Gumilir
Karangtalun
RA
Rawabasum
CP
Cilacap
menyang Pel. Tj. Intan

Jalur sepur Kroya–Cilacap yaiku jalur sepur sing nghubungake Setatsiyun Kroya karo Setatsiyun Cilacap. Jalur iki klebu dalam Daerah Operasi V Purwakerta. Jalur iki cukup ramai kanthi wontene sepur barang semen Dynamix seka Setatsiyun Karangtalun lan seka ketel avtur dari Setatsiyun Cilacap Pelabuhan. Sepur panumpang sing mangkat seka Setatsiyun Cilacap mung loro, yaiku Sepur Purwajaya lan Sepur Wijayakusuma.

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]