Jaja Mihardja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jaja Mihardja
L 6439.jpg
Jaja Miharja
LairJaja Mihardja
Pakaryanaktor, penyanyi
Taun aktif1973-sapunika

Jaja Mihardja (lair ing Pondok Labu, Jakarta, 1 Novèmber 1944; umur 75 taun) inggih punika penyanyi dangdut, aktor, lan presenter televisi Indonesia ingkang misuwur kanthi pangucap ingkang khas "apaan tuh?".[1] Jaja Mihardja dipunmangertosi déning masarakat minangka penyanyi dangdut, lan ugi kanthi Kuis Dangdut ingkang dipuntayangaken ing TPI nalika dekade taun 1990-an.[1] Sanèsipun punika, Jaja ugi dados bintang filem layar lebar lan sinétron.[1] Jaja Miharja kalebet penyanyi dangdut senior ingkang boten prelu dipunragukaken malih ing bab ngrembakakaken musik dangdut.[2] Lagu-lagunipun kathah ingkang naté hits ing masarakat pandemen lagu dangdut.[2] Boten namung punika, Jaja Miharja ingkang akrab dipuntimbali kanthi asma 'ayah Jaja' punika ugi misuwur minangka bintang akting filem nasional.[2] Jaja naté mlebet nominasi Festival Film Indonesia (FFI) minang paraga pambiyantu ingkang paling saé.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Jaja Mihardja sampun dangu dados bintang filem kados filem-filem punika: Sebatang Kara (1973), Anak Bintang (1974), Jangan Kau Tangisi (1974), Kuntilanak (1974), Melawan Badai (1974), Assoy (1977), Ach Yang Benerrr... (1979), Akibat Bercinta (1979), Goyang Dangdut (1980), Karena Lirikan (1980), Keagungan Tuhan (1980), Pintar-Pintar Bodoh (1980), Kejamnya Ibu Tiri Tak Sekejam Ibu Kota (1981), Untuk Sebuah Nama (1985), Memble Nanging Kece (1986), Bendi Keramat (1988), Bunga Désa (1988), Rindu Kami Padamu (2004), Naga Bonar Jadi 2 (2007), Get Married (2007), Basahhh... (2008), Wakil Rakyat (2009), Get Married 2 (2009), Bukan Malin Kundang (2009), The God Babe (2010), Cinta 2 Hati (2010), Seleb Kota Jogja (SKJ) (2010), Alangkah Lucunya (Negeri Ini) (2010), Menebus Impian (2010), Mafia Insyaf (2010).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Info Artis:Jaja Mihardja dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b c d Jaja Mihardja Berita dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Info Artis:Jaja Mihardja