J. R. R. Tolkien

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
J. R. R. Tolkien
Tolkien 1916.jpg
J. R. R. Tolkien nalika taun 1916
LairJohn Ronald Reuel Tolkien
(1892-Cithakan:NOMORBULAN-03)3 Januari 1892
Bloemfontein, Orange Free State, Afrika Kidul
Pati2 Sèptèmber 1973(1973-09-02) (umur 81)
Bournemouth, Inggris
PakaryaPangarang, pangajar, filologis
BangsaKarajan Manunggal
GènreLiteratur bocah, fantasi dhuwur, pertalan, kritik
Karya gedhéThe Hobbit
The Lord of the Rings
The Silmarillion

Tandha tanganBarkas:Jrr tolkien signature.svg

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Afrika Kidul, 3 Januari 18922 September 1973) iku panulis The Hobbit lan sambungané The Lord of the Rings.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Fiksi lan puisi[besut | besut sumber]

Ugi pirsani Puisi déning J. R. R. Tolkien.

Karya-karya akadhémik[besut | besut sumber]

Panerbitan anumerta[besut | besut sumber]

Pirsani riset Tolkien kanggo ésai-ésai lan kutipan-kutipan tèks déning Tolkien kang diterbitaké ing panerbitan lan forum akadhemik.

Rekaman[besut | besut sumber]

  • 1967 Poems and Songs of Middle-Earth, Caedmon TC 1231
  • 1975 JRR Tolkien Reads and Sings his The Hobbit & The Lord of the Rings, Caedmon TC 1477, TC 1478 (dhedhasar rekaman déning George Sayer, Agustus 1952)

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Biografi: Carpenter, Humphrey (1977). Tolkien: A Biography. New York: Ballantine Books. ISBN 0-04-928037-6.
  • Surat-surat: Carpenter, Humphrey and Tolkien, Christopher (eds.) (1981). The Letters of J. R. R. Tolkien. ISBN 0-618-05699-8.CS1 maint: multiple names: authors list (link) CS1 maint: extra text: authors list (link)

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Biografi:

Bibliografi:

Informasi

Database/Direktori:

Perhimpunan:

Seni turunan (pirsani uga artikel utama):

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.