J. R. R. Tolkien

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
J. R. R. Tolkien
Tolkien 1916.jpg
J. R. R. Tolkien nalika taun 1916
Lair John Ronald Reuel Tolkien
(1892-01-03)3 Januari 1892
Bloemfontein, Orange Free State, Afrika Kidul
Pati 2 Sèptèmber 1973(1973-09-02) (umur 81)
Bournemouth, Inggris
Pakarya Pangarang, pangajar, filologis
Bangsa Britania Raya
Gènre Literatur bocah, fantasi dhuwur, pertalan, kritik
Karya gedhé The Hobbit
The Lord of the Rings
The Silmarillion

Tandha tangan Gambar:Jrr tolkien signature.svg

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Afrika Kidul, 3 Januari 18922 September 1973) iku panulis The Hobbit lan sambungané The Lord of the Rings.

Bibliografi[sunting | besut sumber]

Fiksi lan puisi[sunting | besut sumber]

Pirsani ugi Puisi déning J. R. R. Tolkien.

Karya-karya akadhémik[sunting | besut sumber]

Panerbitan anumerta[sunting | besut sumber]

Pirsani riset Tolkien kanggo ésai-ésai lan kutipan-kutipan tèks déning Tolkien sing diterbitaké ing panerbitan lan forum akadhemik.

Rekaman[sunting | besut sumber]

  • 1967 Poems and Songs of Middle-Earth, Caedmon TC 1231
  • 1975 JRR Tolkien Reads and Sings his The Hobbit & The Lord of the Rings, Caedmon TC 1477, TC 1478 (adhedhasar rekaman déning George Sayer, Agustus 1952)

Rujukan[sunting | besut sumber]

Pirsani uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Biografi:

Bibliografi:

Informasi

Database/Direktori:

Perhimpunan:

Seni turunan (pirsani uga artikel utama):

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=J._R._R._Tolkien&oldid=956021"