J. R. R. Tolkien

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
J. R. R. Tolkien
Tolkien 1916.jpg
J. R. R. Tolkien nalika taun 1916
LairJohn Ronald Reuel Tolkien
(1892-01-03)3 Januari 1892
Bloemfontein, Orange Free State, Afrika Kidul
Pati2 Sèptèmber 1973(1973-09-02) (umur 81)
Bournemouth, Inggris
PakaryaPangarang, pangajar, filologis
BangsaKarajan Manunggal
GènreLiteratur bocah, fantasi dhuwur, pertalan, kritik
Karya gedhéThe Hobbit
The Lord of the Rings
The Silmarillion

Tandha tanganGambar:Jrr tolkien signature.svg

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Afrika Kidul, 3 Januari 18922 September 1973) iku panulis The Hobbit lan sambungané The Lord of the Rings.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Fiksi lan puisi[besut | besut sumber]

Ugi pirsani Puisi déning J. R. R. Tolkien.

Karya-karya akadhémik[besut | besut sumber]

Panerbitan anumerta[besut | besut sumber]

Pirsani riset Tolkien kanggo ésai-ésai lan kutipan-kutipan tèks déning Tolkien kang diterbitaké ing panerbitan lan forum akadhemik.

Rekaman[besut | besut sumber]

  • 1967 Poems and Songs of Middle-Earth, Caedmon TC 1231
  • 1975 JRR Tolkien Reads and Sings his The Hobbit & The Lord of the Rings, Caedmon TC 1477, TC 1478 (dhedhasar rekaman déning George Sayer, Agustus 1952)

Rujukan[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Biografi:

Bibliografi:

Informasi

Database/Direktori:

Perhimpunan:

Seni turunan (pirsani uga artikel utama):

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.