Inside Llewyn Davis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Inside Llewyn Davis nggih punika filem drama komedi musikal saking Amérikah Sarékat-Prancis ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika kaarahaken déning Joel Coen lan Ethan Coen. Juru damel kapasrahaken dhumateng Joel Coen, Ethan Coen lan Scott Rudin. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Joel Coen lan Ethan Coen. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Garrett Hedlund, Justin Timberlake lan F. Murray Abraham.

Filem Inside Llewyn Davis kagiyaraken kaping pisanipun wonten adicara pahargyan Festival Film Cannes ing surya 19 Mei 2013.[5][6] Salajengipun kababar kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 6 Desember 2013 kanthi winatesan, lan 10 Januari 2014 kagem sagung pamirsa.[7][8] Inside Liewyn David nampi pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Oscar Isaac minangka Llewyn Davis
  • Carey Mulligan minangka Jean Berkey
  • John Goodman minangka Roland Turner
  • Garrett Hedlund minangka Johnny Five
  • Justin Timberlake minangka Jim Berkey
  • F. Murray Abraham minangka Bud Grossman
  • Adam Driver minangka Al Cody
  • Stark Sands minangka Troy Nelson
  • Ethan Phillips minangka Mitch Gorfein
  • Robin Bartlett minangka Lillian Gorfein
  • Alex Karpovsky minangka Marty Green
  • Max Casella minangka Pappi Corsicato
  • Sylvia Kauders minangka Ginny
  • Marcus Mumford minangka Mike Timlin

Pangalembana para juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Inside Llewyn Davis nampi pangalembana saking para juru kritik. Punika katawis saking Rotten Tomatoes, ingkang mratélaaken bilih filem niki pikantuk pandhemenan 93%, adhehasar saking 258 tanggepan, kanthi rata-rata 8.5/10.[9] Sawetawis miturut Metacritic, filem punika pikantuk biji 93 saking100, saking 52 juru kritik, negesaken bilih filem punika tuhu saé.[10]

Box office[besut | besut sumber]

Fielm Inside Llewyn Davis kasil ngempalaken arta dumugi $13,235,319 saking pamirsa Amerika Ler, lan $19,700,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $32,935,319, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $40 juta.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Inside Llewyn Davis (15)". British Board of Film Classification. January 14, 2014. Dijupuk March 3, 2018. 
  2. "Inside Llewyn Davis (2013)". British Film Institute. Dijupuk July 30, 2014. 
  3. Phillips, Michael (October 24, 2013). "When movies make the most of their budgets, it shows". Chicago Tribune. Tribune Company. Dijupuk January 12, 2014. 
  4. a b "Inside Llewyn Davis (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  5. "2013 Official Selection". Festival Film Cannes. April 18, 2013. Dijupuk April 18, 2013. 
  6. Knegt, Peter (May 9, 2013). "Here's The Screening Schedule For The 2013 Cannes Competition Lineup". The Playlist. Indiewire. Dijupuk May 9, 2013. 
  7. McNary, Dave (May 3, 2013). "Coen Brothers' Inside Llewyn Davis Dated For Dec. 6". Variety. Reed Business Information. Dijupuk May 7, 2013. 
  8. Brooks, Brian (December 22, 2013). "Specialty Box Office: Her Nabs $42K Per-Screen; Bollywood's Dhoom 3 Sizzles; The Past Coasts In Opening; Llewyn Davis Still Faring Well". Deadline Hollywood. 
  9. "Inside Llewyn Davis (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  10. "Inside Llewyn Davis reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]