Innocence of Muslims

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Innocence of Muslims
Disutradarani Alan Roberts[1]
Diprodhuseri Nakoula Basseley Nakoula (utawi Sam Bacile)
Tanggal metu
23 Juni 2012[2]
(Vine Theatre, Hollywood)
Nagara  Amérika Sarékat
Rantaman $50.000 – $60.000[3]

Innocence of Muslims, sadèrèngipun kanthi irah-irahan Innocence of Bn Laden [sic] (irah-irahan produksi: Desert Warrior, irah-irahan ing internet: The Real Life of Muhammad and Muhammad Movie Trailer) inggih punika satunggaling filem Amérika Sarékat kanthi anggaran sakedhik taun 2012 kanthi tema anti-Islam.[4] Film punika dipunprodhuseri satunggaling panganut Koptik kanthi asma Nakoula Basseley Nakoula.[5] satunggal wulan sasampunipun filem dipuntayangaken(tayang kaping pisan) ing Vine Theatre, Hollywood, kalih trailer filem dipunlebetaken ing YouTube wonten wulan Juli 2012. Trailer filem punika dipunalihswantenaken ing basa Arab, lan salajengipun dipunsebar kaliyan satunggaling blogger Koptik katurunan Mesir-Amérika kanthi asma Morris Sadek.[6]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng gawker
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng hollie
  3. ^ Esposito, Richard, Ross, Brian and Galli, Cindy (September 13, 2012). "Anti-Islam Producer Wrote Script in Prison: Authorities, 'Innocence of Muslims' Linked to Violence in Egypt, Libya". abcnews.go.com (ABC News). 
  4. ^ Flaccus, Gillian (September 12, 2012). California man confirms role in anti-Islam film. Associated Press
    Nissbaum, Dion; Oberman, James; Orden, Erica (September 12, 2012). Behind Video, a Web of Questions. Wall Street Journal
    Smiley, Brett (September 13, 2012). Mystery Man Behind the Anti-Islam Film May Have Been Identified. New York
    Economy, Randy (September 13, 2012). World media converge on quiet Cerritos cul-de-sac in search of Anti-Islamic film maker. MediaNews Group
  5. ^ "APNewsBreak: US law enforcement: Nakoula is filemmaker of anti-Muslim movie blamed for violence". The Washington Post. Associated Press. September 14, 2012. 
  6. ^ Constable. Pamela (September 13, 2012). Egyptian Christian activist in Virginia promoted video that sparked furor. Washington Post

Pranala njaba[besut | besut sumber]