Innocence of Muslims

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Innocence of Muslims
Juru arah Alan Roberts[1]
Juru gawé Nakoula Basseley Nakoula (utawi Sam Bacile)
Tanggal babar
23 Juni 2012[2]
(Vine Theatre, Hollywood)
Nagara Flag of the United States Amerika Serikat
Rantaman $50.000 – $60.000[3]

Innocence of Muslims, saderengipun kanthi irah-irahan Innocence of Bn Laden [sic] (irah-irahan produksi: Desert Warrior, irah-irahan ing internet: The Real Life of Muhammad and Muhammad Movie Trailer) inggih punika satunggaling film Amerika Serikat kanthi anggaran sekedhik taun 2012 kanthi tema anti-Islam.[4] Film punika dipunproduseri déning satunggaling panganut Koptik kanthi asma Nakoula Basseley Nakoula.[5] setunggal wulan sasampunipun film dipuntayangaken(tayang kaping pisan) ing Vine Theatre, Hollywood, kalih trailer film dipunlebetaken ing YouTube wonten wulan Juli 2012. Trailer film punika dipunalihswantenaken ing basa Arab, lan salajengipun dipunsebar kalihan satunggaling blogger Koptik katurunan Mesir-Amerika kanthi asma Morris Sadek.[6]

Lihat juga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng gawker
  2. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng hollie
  3. ^ Esposito, Richard, Ross, Brian and Galli, Cindy (September 13, 2012). "Anti-Islam Producer Wrote Script in Prison: Authorities, 'Innocence of Muslims' Linked to Violence in Egypt, Libya". abcnews.go.com (ABC News). 
  4. ^ Flaccus, Gillian (September 12, 2012). California man confirms role in anti-Islam film. Associated Press
    Nissbaum, Dion; Oberman, James; Orden, Erica (September 12, 2012). Behind Video, a Web of Questions. Wall Street Journal
    Smiley, Brett (September 13, 2012). Mystery Man Behind the Anti-Islam Film May Have Been Identified. New York
    Economy, Randy (September 13, 2012). World media converge on quiet Cerritos cul-de-sac in search of Anti-Islamic film maker. MediaNews Group
  5. ^ "APNewsBreak: US law enforcement: Nakoula is filmmaker of anti-Muslim movie blamed for violence". The Washington Post. Associated Press. September 14, 2012. 
  6. ^ Constable. Pamela (September 13, 2012). Egyptian Christian activist in Virginia promoted video that sparked furor. Washington Post

Pranala njaba[besut | besut sumber]