Huang Hsien-fan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Huang Hsien-fan
Bangsa Flag of the People's Republic of China.svg Republik Rakyat Cina
Wiyata Univèrsitas Normal Beijing(1926-1935), Univèrsitas Tokyo(1935-1937)
Kondhang awit Sajarah, antropolog
Positivisme
Sajarah Cina
Sajarah Zhuang
Obahan Textology
Bebungah Kelas Ilmu Sosial penghargaan tertinggi Cina(1990)

Huang Hsien-fan (Aksara Tionghoa tradhisional: 黄現璠;Aksara Tionghoa prasaja: 黄现璠; Hanyu Pinyin:Huáng Xiànfán) (13 November 189918 Januari 1982) punika ahli sajarah lan antropologis Republik Rakyat Cina. Panjenenganipun dipunkenal amargi seratanipun "Sajarah Zhuang". Amargi karyanipun puniki, panjenenganipun asring dipunanggep minangka "Bapak Sajarah Zhuang"( Mandarin:壯族史學之父/壮族史学之父).[1]

Kagesangan[besut | besut sumber]

Dipunwiyosaken ing Fusui, Guangxi tanggal 13 November 1899. Ing taun 1922, panjenenganipun mlebet Nanning Boarding Institute nyinaoni kabudayan Cina(1922-1926). Ing taun 1926, panjenenganipun mlebet Univèrsitas Normal Beijing nyinaoni sajarah Cina(1926-1935). Ing taun 1935, panjenenganipun mlebet Univèrsitas Tokyo nyinaoni sajarah Jepang(1935-1937). Pernah menjabat sebagai Profésor sajarah Univèrsitas Sun Yat-sen periode 19411942. Pernah menjabat sebagai Profésor sajarah lan antropolog Univèrsitas Guangxi periode 19431953. Pernah menjabat sebagai Profésor sajarah lan antropolog Institute Normal Guangxi periode 19541982.[2]

Karya[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • «ZHONG GUO REN MING DA CI DIAN»,Published by Shanghai Lexicographical Publishing House,1992.Page 1861.
  • (ing basa Jepang)«Dictionary of Modern Chinese Names»,Published by Japanese Kazankai Foundation,19661972,1982 and 1986 edition.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Bapak Sajarah Zhuang"-www.mz.china.com.cn/[1]
  2. ^ antropologis Cina:Huang Hsien-fan. www.china.com.cn/[2]
  3. ^ Sajarah Zhuang [3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • ahli sajarah Cina:Huang Hsien-fan [4]
  • Profésor sajarah Zhuang:Huang Hsien-fan(世界大学网 >> 大师)[5]