Hazel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kucing lanang enom saka Corylus avellana

Hazel ( Corylus ) minangka salah sawijining jinis wit- witan godhong lan semak -semak gedhe sing asli ing Hemisphere Lor sing sedheng. Genus iki biasane diselehake ing Birch kulawarga Tetanduran wiji tunggal, [1] [2] [3] sanadyan sawetara botanis dipérang hazels (karo hornbeams lan sekutu genera) saking kulawarga kapisah Corylaceae. [4] [5] Woh hazel yaiku kemiri .

Hazel duwe godhong sing bunder lan bunder kanthi wates kaping pindho. Ing kembang sing diprodhuksi banget awal ing spring sadurunge godhong, lan monoecious, karo single-jinis catkins . Kucing lanang lanang kuning pucet lan 5-12 dawane cm, lan sing wadon cilik banget lan umume didhelikake ing tunas, kanthi mung abang-abang, 1-nganti-3 gaya mm-dawa katon. Woh-wohan kasebut yaiku kacang -kacangan 1-2.5 dawane cm lan 1-2 diameteripun cm, diubengi kanthi sukarela (husk) sing sebagian nutupi nut. [2]

Bentuk lan strukture sing ora angel, lan uga pakulinan tuwuh (manawa wit utawa semak ngisep), penting kanggo ngidhentifikasi macem-macem spesies hazel.

[2]

Serbuk sari spesies hazel, sing asring nyebabake alergi ing pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi, bisa diidentifikasi kanthi nambah (600 ×) kanthi ciri khas granular sing ngemot telung pori-pori sing jelas. [6]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Chen, Zhi-Duan; Manchester, Steven R; Sun, Hai-Ying (August 1999). "Phylogeny and evolution of the Betulaceae as inferred from DNA sequences, morphology, and paleobotany". American Journal of Botany. 86 (8): 1168–1181. doi:10.2307/2656981. ISSN 0002-9122. JSTOR 2656981. PMID 10449397.
  2. a b c Rushforth, K. (1999). Trees of Britain and Europe. Collins ISBN 0-00-220013-9. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "rushforth" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "rushforth" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. Huxley, A., ed. (1992). New RHS Dictionary of Gardening. Macmillan ISBN 0-333-47494-5.
  4. Bean, William Jackson (1976). Trees and Shrubs Hardy in the British Isles. 1. Taylor, George (8th ed.). London: J. Murray. ISBN 0719517907. OCLC 103403.
  5. Erdogan, V.; Mehlenbacher, S. A. (2002). "Phylogenetic analysis of hazelnut species (Corylus, Corylacae) based on morphology and phenology". Sist. Bot. Dergisi. 9: 83–100.
  6. Airy, Hubert (1874). "Pollen-grains in the Air". Nature. 10 (253): 355. Bibcode:1874Natur..10..355A. doi:10.1038/010355b0.