Harland and Wolff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Harland and Wolff Heavy Industries Limited
Private Limited Company
Indhustri Tèknik sipil
Tèknik kelautan
Pembangunan kapal
Pembangunan lepas pasisir
Diyasa 1861
Nasionalisasi 1977
Privatisasi 1989
Kantor gedhé Belfast, Irlandia Utara, Britania Raya
Wong kunci
Edward Harland
Gustav Wilhelm Wolff
William Pirrie, 1st Viscount Pirrie
Thomas Andrews
Fred Olsen
Sing darbé Fred. Olsen Energy
Cacah karyawan
500
Sana jaringan www.harland-wolff.com

Harland and Wolff Heavy Industries iku sawijining parusahan indhustri abot Irlandia Lor, sing mligi gawé kapal lan pembangunan lepas pasisir lan punjeré ing Belfast, Irlandia Lor.

Galangan kapal iki wis mbangun akèh kapal; kalebutrio Olympic duwèké White Star, Titanic lan Britannic, HMS Belfast duwèké Angkatan Laut Kerajaan, Andes duwèké Royal Mail, Southern Cross duwèké Shaw Savill lan Canberra duwèké P&O. Kronik resmi parusahan, "Shipbuilders to the World" dibabar taun 1986.[1]

Ing taun 2011, indhustri tenaga angin lepas pasisir wis njupuk peran utama lan 75% prodhuksi parusahaan didhasaraké marang energi sing bisa dianyaraké lepas pasisir.[2]

Dhaptar kapal sing dibangun[besut | besut sumber]

SS Venetian - kapal uap pertama yang dibangun Harland & Wolff 1860 - plakat di monumen William James Pirrie, Belfast City Hall.

Kapal-kapal kang dibangun Harland and Wolff antara liya:[3][4] Cithakan:Inc-transport.

Kapal-kapal sadurungé (nomer 1 nganti 150, taun 1869 nganti 1882) disebutaké déning McCluskie (1998:160) [5].

Catatan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Moss, M. and Hume, J.R. (1986). Shipbuilders to the World: 125 years of Harland and Wolff, Belfast 1861-1986. Belfast: Blackstaff Press. pp. xvii, 601 p. ISBN 0-85640-343-1. 
  2. ^ "Britain could lead world in offshore wind power". The Telegraph. February 14, 2011. 
  3. ^ Passenger lists and Emigrant ships from Norway-Heritage - Shipyard: Harland & Wolff
  4. ^ Experience of a UK Shipyard in the 1990s Offshore Market, J. MacGregor, RINACithakan:Disambiguation needed, W272, 2001
  5. ^ McCluskie, Tom (1998). Ships from the Archives of Harland & Wolff: Builders of the Titanic. London: PRC Publishing Ltd. p. 160. ISBN 1 85648 467 Check |isbn= value (help). 

10. Queen of the Sea, George McWhirter, Oberon Press, 1976,ISBN 0 88750 198 2, Poems about the Belfast Shipyard

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 54°36′29″N 5°54′03″W / 54.6080°N 5.9008°W / 54.6080; -5.9008

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harland_and_Wolff&oldid=999215"