Indhustri abot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Integrated steel mill in the Netherlands. The two massive towers are blast furnaces.

Indhustri abot (indhustri berat, Heavy industry ora nduwènèi siji définisi sing gumathok yèn kabandhingaké karo indhustri ènthèng. Indhustri abot bisa ateges prodhuksi barang-barang sing boboté abot utawa sajeroning prosès prodhuksiné. Lumrahé, iki minangka istilah populèr sing dipigunakaké déning parusahan Jepang lan Koréa, sing ateges 'konstruksi' tumrap proyèk gedhé. Tuladhané kalebu konstruksi gedhong-gedhong gedhé, pabrik kimia, rokèt H-IIA lan uga kalebu prodhuksi piranti konstruksi kaya déné kran lan buldoser.

U. S. Steel Košice (ing Slovakia) - conto pabrik indhustri abot.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Morris Teubal, Heavy and Light Industry in Economic Development The American Economic Review, Vol. 63, No. 4. (Sep., 1973), pp. 588–596.
  • Some Definitions in the Vocabulary of Geography, IV, British Association Glossary Committee, The Geographical Journal, Vol. 118, No. 3. (Sep., 1952), pp. 345–346.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Indhustri abot ing KamusWiki.

Cithakan:Industri