HMS Belfast (C35)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
HMS Belfast (C35), taun 2013.

HMS Belfast (C35) iku prau dlajah ènthèng klas Town (subklas Edinburgh) kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Karajan Manunggal. Aran prau iki saka jenengé Kutha Belfast, kutha krajan Irlandia Lor.[1]

Prau iki kapernahaké rikala 10 Dhésèmber 1936 déning Harland and Wolff. Prau iki kababar rikala 17 Maret 1938. Prau iki kinepyakaké rikala 5 Agustus 1939 ing pamangkuné Kaptèn G A Scott.[1]

Belfast lolos perang donya lan dadi prau musiyum ing London.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. a b Watton, Ross (1985). Anatomy of the Ship: the Cruiser Belfast. London: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-328-1. 
  2. "Visits Made to Visitor Attractions in Membership with ALVA". Association of Leading Visitor Attractions. Dijupuk 26 January 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]